23 Cze 2019, 17:59
Dobry wieczór,
jestem posiadaczem Jeep'a Compassa z 2011 roku w benzynie (napęd przód, manual) i zastanawiam się nad pewnymi modyfikacjami, które opisze poniżej (jeśli nie wiecie, ale znacie adres pod którym się tego dowiem to proszę, wyślijcie).
Mianowicie, auto nie posiada żadnych wspomagaczy przy parkowaniu, a ja jeżdżę głównie po mieście, stąd też pytanie jak tanio (ale i dobrze) znaleźć i zamontować czujniki (mogą być głosowe). Drugie, równie ważne dotyczy systemu multimedialnego. Jaki zamontować? Ważne by posiadał bluetooth, android auto (dodatkowy aplecarplay też super) ewentualnie mirro link. Na alliexpresie widziałem całą masę idealnie pasujących, ale to chyba badziew? No i przy okazji fajnie byłoby wmontować kamerę cofania. Jaki jest koszt takich przeróbek? Kto byłby w stanie to zrobić (nie chce robić tego sam). Ponadto mam pomysły nieco już szalone, które o ile nie są jakoś zasięgowe (tzn. nie mega drogie), to ich nie zrobię - tzn. chciałabym zamontować w pełni ledowe światła (kto, koszt, jak), obniżyć go trochę (tak z 2-3 cm), i może lekki chiptunning (troszkę żwawszy). No a tak czysto teoretycznie jaki jest to koszt wielkości by wymienić manuala na automat występujący w tym modelu, bądź inny pasujący? Przy założeniu, że sprzedałbym skrzynie manualną (stan idealny). No i ewentualnie jaki jest koszt obklejenia auta folią (jakąś porządniejszą).
Wiem, że druga część jest raczej mało realna, bo jej koszt zapewne jest abstrakcyjny, ale jako, że się kompletnie nie znam to mnie to ciekawi bardzo. Pierwsza część (system multimedialny i czujniki) jest dla mnie ważniejsza.
Finalnie, wiem, że lepiej byłoby by wymienić auto, ale ta opcja odpada. Pozdrawiam