Witam planujemy zakup autka bo Audi już wysłużone. Więc robię rocznie około 15 tys km, ale chciałbym diesla. Teraz pytanie, który wóz lepszy Kia cee'd czy VW Golf V ? W Vw jaki silnik bo niby wszystkie diesle do kitu( 2.0 całkiem , a 1.9 niestety problemy z panewkami i pompowtryski), a w kia 90 km bez dwumasu i dfp to mniejszy koszty. Nie chcę demona prędkości autko będzie głównie użytkowane na dojazd do pracy. Proszę o argumenty jak z karoserią i silnikami. Autko będzie sprowadzone z Niemiec.
Jak jeździć po nawałnicy? W lecie często nawiedzają nas intensywne burze, gwałtowne opady deszczu i nawałnice. Takie warunki atmosferyczne są bardzo niebezpieczne w szczególności dla kierowców. Pod wpływem silnego wiatru łamią się gałęzie, ...
2.0 w VW jest okej? Poczytaj o pekajacych głowicach, wtryskach które kosztuja nawet 12 tysięcy, dwumasa, wieczne stukoty.. Można by wymieniać w nieskończoność. Unikaj tego jak ognia.
jakub4prv napisał(a):a awaryjność czekam na dalsze argumenty ? ile taka jednostka potrafi wytrzymać kilometrów ?
Generalnie kupując gofa płacisz za mit starego tdi. Nowe golfy to zwykłe auta które mają swoje zalety ale mają też dużo wad... więc dla mnie lepiej wybrać kia bo nie dopłacasz za całą otoczkę która i tak nie jest potrzebna.
Najracjonalniej wziac kie z mniejszym dieslem. To prosta jednosta, ktora nie powinna sie czesto psuc, spali niewiele, ale tez dynamiki za grosz. Ale rozumiem ze na tym Ci nie zalezy...
Jesli chodzi o jakos to golf (jesli o estetyke to wg mnie tez). Ale kia bedzie kilka lat mlodsza, wiec tez bym sie nie obawial. Jak kupujesz auto na wiele lat to po zakupie na zabezpieczenie antykorozyjne i na kilka lat spokoj.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.