Kia czy Chevrolet

21 Lut 2013, 10:24

Witam,
zastanawiam się jaki samochód kupić, a mianowicie Kie ceed kombi czy Chevroleta Cruze kombi.
Właściwie to już zamówiłam w salonie ceed'a 1,6 GDI 135KM wersje L+pakiet funkcjonalny, rocznik 2012 model 2013, kombi. Ale teraz tak patrze, że Cruze kombi jest w podobnej cenie jak nie tańszy i tak się zastanawiam, czy jednak nie zmienić zdania. Co prawda zaliczka mi przepadnie, ale jak już mam kupić nowe autko z salonu to nie chcę później żałować...
Może jakieś sugestie lub opinie?
Z góry dzięki
Pozdrawiam
magdana83
magdana83
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

21 Lut 2013, 11:07

Cruz w kombi jest ładniejszy :) Ja bym brał chevi. Ponoć diesel 2.0 jest dość dobra jednostką a reszta motorów jest z Opla.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Lut 2013, 12:36

Ja pozostałbym zdecydowanie prze Cee'dzie. Dla mnei ładniejszy ale to lepiej wykonany i nowocześniejszy samochód.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Model LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa
    LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa. Wskazuje, w jakim kierunku będzie się rozwijał design, osiągi i własności jezdne naszych samochodów – mówi w wywiadzie dla portalu lexusenthusiast.com wiceprezes Lexus ...