Klejenie lusterka wstecznego do szyby

30 Mar 2015, 19:24

Witam nie wiem czy nie narobiłem dziadostwa ale przykleiłem lusterko wsteczne na "kropelce". Dopiero po 3 dniach przeczytalem ze to zły pomysł ponieważ szyba od tego lubi pękać... co wy o tym sadzicie jakie są wasze opinie? I jak to odkleić takowo przyklejone lusterko? Bo szarpałem z całej sily nawet nożem podwazalem i nic... trzymie lepiej niż spoina spawana... niektóży pisza ze im lusterko odlatywalo z kawalkiem szyby jak w nie uderzyli np głową...
slawekmolten
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 07 2011
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: BMW e46 Lift
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

04 Kwi 2015, 17:20

Dokładnie szyba może pęknąć bo będą duże naprężenia taki klej nie jest elastyczny i inaczej pracuje niż szkło. Raz widziałem na warsztacie lusterko klejone poxipolem bodajże i przy próbie odklejenia faktycznie odlazło z kawałkiem szyby dobrze bo szyba była też wymieniana.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    OffRoad Show Poland 2012 / relacja
    Po raz pierwszy w Polsce odyły się Targi Pojazdów 4x4 w Warszawie! Ogólnopolskie Targi Pojazdów 4x4 OFFROAD SHOW POLAND w Warszawie to innowacyjne przedsięwzięcie, wychodzące naprzeciw rosnącej rzeszy ...