Komunikaty ABS I ESP podczas losowo pulsacyjn. hamowania

14 Lis 2011, 13:03

Witam
Mam citroena c4 silnik 1.4 16v i taki problem od jakiegos czasu losowo zazwyczaj podczas hamowania pulsacyjnego zapalaja mi sie na desce kontrolki od ABS I ESP. Po czym przy wylaczeniu silnika i odpaleniu na nowo znow gasna az do nastepnego zapalenia podczas jakiegos hamowania (losowo). Nie mam pojecia o co chodzi ale uklad abs i esp chyba jest sprawny bo jak wlaczylam silnik na nowo rozpedzilam sie i zachamowalam ostro - oba systemy abs i esp zadzialal, innym razem gdy zas zaplila sie kontrolka zrobilam to samo ale esp i abs juz nie dzialal. czy ktos wie co to moze byc? bardzo bede wdzieczna za pomoc

edit: aha po podlaczeniu samochodu pod komputer wykrylo REGULATOR CISNIENIA ESP czy ktos wie co jest i z czym to sie je? i czy to konkretnie musi byc ten regulator?
zuzanka666
Obserwowany

Auto: citroen c4

23 Sty 2012, 16:00

Tak to prawda,czasami ten elektryczny system zastosowany w tych autkach potrafi informować o usterkach ,których nie ma,ale skoro podczas wyświetlania komunikatuABS z ESP przestaje działać,to coś musi być jednak na rzeczy,jak wiadomo ESP to nic innego jak bardziej rozbudowany system ABS,tutaj sprawdziłbym czujnik ciśnienia układu ESP,naturalnie robota dla kogoś, kto jest z tym obeznany,czyli zakład specjalizujący się w tych autkach,niekoniecznie ASO gdyż tam będzie drogo.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Transport ładunków sypkich
    Do przewozu sypkich i suchych produktów luzem niezbędny jest odpowiedni sprzęt oraz wykwalifikowana kadra. Ważne jest także wieloletnie doświadczenie pozwalające odpowiednio transport przygotować oraz przewidzieć prawdopodobne ...