Korozja po naprawie

14 Lut 2022, 16:42

Witam, mam pytanie może ktoś miał podobną sytuacje czy ma do czynienia z blacharką ? 6 miesięcy temu naprawiałem nadkole a aucie własnie zauważyłem ze w miejscu naprawy pojawia się korozja . Co mogli zrobić nie tak ?
kamilo606
Nowicjusz

14 Lut 2022, 17:19

Po 6 m-c jak wychodzi korozja to znaczy że nie zostało to naprawione należycie, a tylko z grubsza zamaskowane. Wrzuć zdjęcie zobaczymy jak to wygląda.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

14 Lut 2022, 19:10

Rokiko napisał(a):wychodzi korozja to znaczy że nie zostało to naprawione należycie
różnie z tym bywa
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Lut 2022, 19:33

No ale to 6 m-c więc nie tak długo. Przed zimą naprawiane i już wyszło... Miałem parę samochodów w których były robione takie naprawy i nie miałem takiego przypadku.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

14 Lut 2022, 22:24

Czasami nie da się gnoja wygonić, co z tego że zrobiłeś po wierzchu jak od środka dalej gnije, pytanie jak mocno było to zgnite, żeby zrobić dobrze to jedynie wycinka i piaskowanie nadkola wewnętrznego ratuje a to juz spore koszta, w przeciwnym razie to będzie taka walka az do śmierci. Rdza to ciężki temat.
Jedz do tego który Ci robił, ciekawe co powie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Doświadczalny samochód autonomiczny Lexusa
    Po torze testowym amerykańskiego Toyota Research Institute (TRI) jeździ biały Lexus LS 600hL z kamerami na dachu. Obecność licznych czujników nie dziwi – to w końcu samochód doświadczalny. Pewną konfuzję ...
    Fiat 500C by Gucci wyróżniony nagrodą
    Fiat 500C by Gucci otrzymał nagrodę "Najlepszy mały kabriolet roku" w konkursie "Topless in Miami" zorganizowanym w czerwcu b.r. przez Southern Automotive Media Association (SAMA) − działające w USA stowarzyszenie dziennikarzy ...