Kostka podpięcia do komputera

24 Sie 2011, 20:26

ogólnie to problem jest w tym,że ELM 327 nie zdiagnozujesz silnika diesla we freelanderze
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

28 Sie 2011, 12:52

Mógłbyś napisać, dlaczego? Kurcze, szkoda że dopiero teraz ktokolwiek o tym pisze. Wcześniej (tj. przed zakupem interfejsu) pytałem na forum czy ten interfejs będzie ogarniał 2.0D TCIE '99r. Wychodzi na to że nie potrzebnie straciłem czas i pieniądze... :/
Vespi
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

27 Wrz 2011, 22:03

Panowie,
1000 razy to bylo wałkowane na forum. OBD II stało sie standardem w (o ile dobrze pamietram) 2002 roku. Jesli ktos ma ferdka sprzed tego roku niech nawet nie kupuje ELM bo mu nie zadziala chocby woda świecona kropił.Pozostaje dobry zakład specjalizujacy sie w landroverach który posiada specjalistyczne drogie oprogramowanie. Szukałem wszedzie i nie znalazlem :-(
Pozdrawiam i przestrzegam przed wydawaniem kasy na darmo.
konrig
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

29 Wrz 2011, 07:29

no to masz przekładańca
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Lis 2011, 15:52

Nie czytałem całego wątku ale jezeli jest problem ze znalezieniem chwilową alternatywą może być podłączenie bezpośrednio do sterownika ABS-u
LANDER2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Discovery

05 Lut 2012, 16:09

Śmiało mogę potwierdzić wcześniejsze wypowiedzi, że nie ma nic w cenie kilkuset złotych co dobrze diagnozuje Land rovera. Darujcie sobie ELM-y i inne badziewia szkoda czasu i pieniędzy a chyba najbardziej nerwów.

Tak naprawdę jedynie drogie kombajny coś potrafią albo fabryczne dedykowane sprzęty i tutaj pisze ogólnie o wszystkich markach.

Diagnozowałem koledze BMW E60 tez miał ELM-a z Allegro te interface to zabawki ...

Kolejna sprawa, należy wziąć pod uwagę ze często takie sprzęty pokazują pokazują mylne komunikaty lub źle formują problem tzn źle interpretują błędy. Kolejny problem to umiejętność zrozumienia komunikatów. Posiadać dobry sprzęt to jedno umieć go obsługiwać to drugie.. No i najważniejsze potrafią nie źle namieszać.
LANDER2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Discovery
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS 500h - luksusowa limuzyna
    Najnowsza luksusowa limuzyna Lexus LS 500h jest już w Polsce. Pierwszy pokaz tego modelu odbył się 2 sierpnia 2017 roku w Sali Koncertowej w Szczecinie. W ciągu najbliższego miesiąca samochód zostanie zaprezentowany ...