Koszt kompletnego lakierowania

31 Sie 2015, 18:25

Witam wszystkich! ;)
No więc troszkę mi się w życiu pozmieniało i ze statusu uczniowskiego przeszedłem na status w miarę przyzwoicie zarabiającego człowieka, który większych wydatków nie ma.
Przez taki obrót spraw postanowiłem zająć się moją perełką.
Mam galanta VIII i interesuje mnie koszt kompletnego lakierowania na czarną perłę / czarny mat (wydaje mi się, że w macie byłoby ładniej, ale jeśli nie znajdę żadnego zdjęcia jak to się w innych galantach prezentuje, to nie zaryzykuję)
Mówię o całkowitym koszcie. Nie będę sam bawił się w demontaż elementów, które będą przeszkadzały w lakierowaniu, bo się na tym nie znam.
Interesuje mnie tylko porządne wykonanie, choćby miało być 2 razy droższe.
I druga sprawa, to jaki może być koszt renowacji jasnej skóry?
Poza fotelem kierowcy skóra jest praktycznie w idealnym stanie, ale miejsce na które nie ma prawa wejść nikt prócz mnie (po pożyczaniu mojego ostatniego auta już nikt prócz mnie nie będzie prowadził mojego pojazdu...) też wypadałoby dopieścić.
Riazek
Początkujący

Prawo jazdy: 26 11 2014
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Lexus GS MK2
Silnik: 4.3 V8 3UZ
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

20 Gru 2015, 15:46

Myślę że koszt malowania całego auta ze zmianą koloru może oscylować w granicach 6-7 tys. zł.
Riazek napisał(a):koszt renowacji jasnej skóry?

Nie wiem jak mocno jest zniszczona ta skóra, ale renowację można przeprowadzić we własnym zakresie wydając więcej kasy na lepsze specyfiki.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zbyt zmęczony, żeby wracać!
    Przed nami ostatnie dni wakacji i nieuniknione powroty do domów. To, jak będzie przebiegała podróż, zależy w dużej mierze od naszego przygotowania. Powroty z wakacyjnych wyjazdów mogą okazać się problematyczne, ...