Ja jeżdzę i Lanosem i E46 także o różnicach w komforcie mogę się nieco wypowiedzieć
![Uśmiechnięty :)]()
Chociaż tu nie ma za bardzo co porównywać, to zupełnie inne samochody
![Szczęśliwy :D]()
Lanos ogólnie jest ok, zawieszenie jest dosyć miękkie co jest plusem na wybojach, dużym minusem za to są beznadziejne fotele
Do dynamicznej ani szybkiej jazdy nie nadaje się wogóle ze wzlędu na ten miękki zawias i wysoki prześwit - po prostu nim buja przy gwałtowniejszych manewrach. Poza tym nie posiada wyciszenia. No i hamulce raczej słabe. Ja go używam jako tanie daily na dojazdy do pracy, po bułki do sklepu itd. W tej roli sprawdza się doskonale, jest to auto, które w ogóle nie przysparza zmartwień włascicielowi
![Uśmiechnięty :)]()
W dłuższej trasie - tak ponad 100km jest już jednak męczący, głównie za sprawą niewygodnych foteli.
W E46 natomiast jest i komfort, jest akcent sportowy, fotele super, bardzo wygodny podłokietnik.Sama jazda zupełnie nie męczy, szczególnie kierowcę bo pasażerowie nie mają aż tak dużo miejsca ale głównie pod kierowcę to auto było projektowane. Jest trochę bajerów uprzyjemniających jazdę na wyposażeniu - nie w każdej ale ja np. mam i bardzo cenię - czujnik deszczu, fotochromatyczne lusterka, klimatronic, materiały we wnętrzu zupełnie inna liga, dobre wyciszenie, poziom bezpieczeństwa też na dużo lepszym poziomie. No ale koszty też zupełnie inny poziom
![Wink ;)]()
Auto przysparza zmartwień właścicielowi
![Wink ;)]()