Laguna 1.8 b+g przełancza sie na benzynę sam

17 Lip 2009, 12:42

Witam jestem tu nowy :grin: Mam problem z laguną bo w czasie jazdy przełancza się na benzyne sama oczywiście z gazu. Instalacja gazowa zwykła BINGO M.Problem jest taki ze auto w czasie jazdy po przelączeniu na gaz jedzie ładnie ale jak obroty spadną poniżej 2000 to przełancza się na pb.Dopiero muszę przygazować to przełączy sie na gaz.Jest jeszcze taka sytuacja,że jak recznie przełącze na pb i chcę wrócić na gaz to mi się przełancza ale wraca z powrotem (poniżej 2000) ale tak że musze recznie przełanczać na gaz bo się nie przełączy. Pomóżcie bo już sił nie mam POzdrawiam :smile: :smile:
rafal1360
Nowicjusz

Miejscowość: Glinik

18 Lip 2009, 00:17

Bez podłączenia się do komputera nic nie zdiagnozujesz. Pewnie zanika pobierana prędkość obrotowa silnika.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

24 Lip 2009, 16:17

podlączałem pod kompa i wychodzi na to ze jest po prostu zanik zasilania wszystkie połączenia są sprawdzone więc pewnie sterownik .Nowy sterownik kosztuje 200 zl gazownik radzi mi założyć MINI LECHO koszt calości z montażem to 300 zł. Co o tym sądzicie co zrobić
rafal1360
Nowicjusz

Miejscowość: Glinik

02 Sie 2009, 20:24

Bingo ma znacznie lepsze własciwości regulacyjne, a zmiana komputera to przepięcie jednego zamiast drugiego i zaprogramowanie. Nie zmieniałbym na lecho!
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7-miejscowy SUV klasy premium - przegląd modeli
    Do przewiezienia większej liczby osób nie zawsze potrzebny jest minivan. Wystarczy praktyczny SUV z dodatkowym rzędem siedzeń. Modele klasy premium bardzo często oferują taką opcję, co w połączeniu z luksusowym wyposażeniem ...