REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Brakuje mi tutaj wyceny wymontowania i zamontowania skrzyni przez mechanika .Chyba że jest to już w tej kwocie 700zł w co wątpię. Dodatkowo należałoby doliczyć koszt nowego oleju. Co by nie patrzeć możesz kupić używaną skrzynię jak i półoś . Zobacz na znanym portalu aukcyjnym czy to jest i za ile. Jednakże ostateczny wybór części zleć mechanikowi. On będzie wiedział czy to będzie pasować.Kornelo napisał(a):zaproponował mi wymianę tego wałka za 700zł z czego wałek kosztuje 200zł a rozłożenie i złożenie skrzyni 500zł. Kompletna półoś kosztowałaby 400zł.
Dlatego napisałemKornelo napisał(a):Ciężko mi znaleźć skrzynie nie znając jej symbolu.
bonifacy napisał(a): Jednakże ostateczny wybór części zleć mechanikowi. On będzie wiedział czy to będzie pasować.
Zazwyczaj jest to tzw gwarancja rozruchowa . Jest to różnie zależnie od sprzedawcy . Na używki nie ma co liczyć na jakąś np. dwuletnią. Jak dostaniesz 30 dni od daty zakupu to jest to dobra oferta. Jak kupisz żle tzn. skrzynia po zamontowaniu okaże się bublem to nie zdziw się że mechanik zażąda podwójne j opłaty za operację. Nikt nie pracuje za darmo.Kornelo napisał(a):dadzą na nią gwarancję jakąś.