Witam. Zaważyłem, że w mojej Lagunie i ph2 przygasają światła w środku i mijania jak i również licznik tak jakby mrugały . Jak myślicie czym może to być spowodowane ?
Radio wyłączone i na wolnych obrotach światła przygasają po dodaniu gazu jest ok. Wydaje mi sie regulator napięcia padł ponieważ napięcie na akumulatorze przy włączonym silniku jest 14,9 na biegu jalowym
przemek5932 napisał(a):Wydaje mi sie regulator napięcia padł ponieważ napięcie na akumulatorze przy włączonym silniku jest 14,9 na biegu jalowym
To za dużo - prawidłowe napięcie ładowania powinno wynosić 14,4V ( książkowo ) , a po włączeniu świateł może spaść do 13,9V. Prawdopodobnie regulator do wymiany.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Ogólnie też one na moment spadają a potem wracają powolutku do swojego poziomu. Dzieje się tak szczególnie gdy włączysz np klime/podgrzewanie szyby, po prostu jak obciążysz układ.
Sobota w terenie Jako ze ostatnio brak mi na wszystko czasu to gdy wczoraj zadzwonil kumpel spytac czy mam chwile zeby dzis rano wyskoczysc w teren nie zastanawialem sie ani chwili. Do tego jechalismy doslownie "za rog" zdjęcia w galerii ...
Jedno piwo na grillu i za kierownicę? Nigdy tego nie rób! Ciepłe miesiące roku to czas urlopów oraz spotkań przy grillu, co sprzyja spożywaniu alkoholu. Badania pokazują, że u wielu osób już po wypiciu jednego piwa czy lampki wina zostaje przekroczony ustawowy limit ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.