Lakier metallic czarna perła jak woskować?

18 Cze 2013, 11:01

Witam, jestem nowicjuszem mam niedawno pierwsze auto i to czarne więc trzeba dbać.
Prosze o poradę jak ładnie nawoskować? jak to zrobic na myjni i jak z użyciem np. pasty polerskiej turtle wax bo taka mam, czy jest dobra i jak wogó,le zabrać się za woskowanie? czy to musi być szmata zwykła czy musi być filc??
pytlowany1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 2008
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.6 SR 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Cze 2013, 14:01

Ja nie używałem, ale znajomy wszystkim poleca pasty i woski z tej firmy. Z tyłu masz napisane jak się nakłada. Myjesz auto, suszysz, i nie na słońcu nakładasz kulistymi ruchami cienką warstwę, a jak wyschnie to polerujesz miękką szmatką, aż się będzie świecić.
Adam85
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Prawo jazdy: 05 06 1995
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Peugeot 3008DKR Maxi – dane techniczne
    Peugeot 3008DKR Maxi został zaprojektowany do jazdy na czas po drogach o nawierzchni miękkiej, wydmach oraz bezdrożach i jest przygotowany na najtrudniejsze warunki, spotykane na trasach rajdów terenowych całego świata. ...
    Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...