Land Rover Freelander Diesel 2.0 99r.

22 Paź 2008, 12:45

Witam!Mam pytanie odnośnie zapalania mojego Landka.Otóż jesli jeżdże codziennie to auto zapala ładnie na tkz.styk za pierwszym razem zarówno jak jest i zimny i ciepły,natomiast jesli postoi caly dzien lub 2dni na polu,w garazu to kręci normalnie ale załapie dopiero za 4,5 razem..Co może być tego przyczyna?Akumulator jest nowy (ok 4miesiecy),świece żarowe sprawdzane w maju,tego roku(były ok)..czy wina moze byc zanikający prąd(brak jakiejs masy,pobór prądu przez centr+alarm,spięcie) czy moze jednak jakaś świeca padła,albo filtr paliwa(tez wymieniany w maju)a moze syf w baku,lub paliwo nie dochodzi?(pompka,filtr)?czy miał ktos z takim przypadkiem we Freelanderze do czynienia?pzdr i czekam na posty.
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Godziszka
  • 22 Paź 2008, 13:51

kolego mialem tak w swoim golfie ... pierwsza rzecz to byly swiece zarowe do wymiany a drogfa rzecz to filtr paliwa ... byl wymieniony a mimo to zle dzialal i musialem zalozyc drugi... istnieje mozliwosc ze zatankowales zlej jakiosci paliwo to moze byc zabójcze dla diesla
    wojtek1418
    Nowicjusz

Miejscowość: Limanowa

22 Paź 2008, 19:04

sprawdz przewody przelewowe od wtryskiwaczy moze sa juz lekko sparciale i sie zapowietzra jak dłuzej postoji
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

15 Paź 2010, 13:07

Witam tez mam frelka powodem zlego odpalania byly szklanki te w glowicy co zawory popychaja 3 sztuki byly do wyrzucenia kupilem komplet nowych i samochod nawet zaczal lepiej jezdzic i mniej palic pozdrawiam
    johny88
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
      Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
      Niepowtarzalny Opel ADAM w modnym segmencie A
      Opel ADAM niewielki pojazd o długości zaledwie 3,7 i szerokości 1,97 metra (wraz z lusterkami bocznymi) oferuje praktycznie nieograniczone możliwości w zakresie zaspokajania indywidualnych potrzeb użytkowników. Na ...