Pomyłka w tankowaniu - Opel Corsa

14 Paź 2010, 00:28

:sad: Witam, mam Opla Corsę 1.4 w benzynie no i niestety zatankowany został olej napędowy. Pytanie dotyczy co mogło ulec zepsuciu no i co w takim przypadku dalej mam robić. Z góry dzięki za każdą podpowiedź PZDR
Ostatnio edytowany przez Lukas266, 14 Paź 2010, 00:31, edytowano w sumie 1 raz
Lukas266
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • 14 Paź 2010, 09:17

Lukas266 napisał(a):Pytanie dotyczy co mogło ulec zepsuciu no i co w takim przypadku dalej mam robić.

Moze napiszesz co sie teraz dzieje-silnik pracuje.. :?: :?: Demontaz i czyszczenie zbiornika... :!: :!:
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

14 Paź 2010, 09:36

W sumie po odpaleniu auto po chwili gaśnie a po dodaniu gazu strasznie dymi.

[ Dodano: 14 Październik 2010, 09:40 ]
    A powiedz mi jeszcze jak możesz co mam dalej robić z silnikiem, bo napisałeś o czyszczeniu zbiornika. Hmm w corsie chyba nie przeszło by przepalenie wszystkiego 98?
    Lukas266
    Nowicjusz

14 Paź 2010, 10:39

Lukas266 napisał(a):W sumie po odpaleniu auto po chwili gaśnie a po dodaniu gazu strasznie dymi.

Przeciez to normalka,na "gnojówce"musi dymić... :!: :!: Jeszcze raz:czyszczenie zbiornika i zalanie normalnym paliwem.Oczywiście ze mozesz odkręcić przewod paliwa:zasilający i zwrotny i przedmuchac..Innej opcji nie widze... :!: :!:
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

14 Paź 2010, 17:37

Siemka! Dzięki za rady, a może masz jakiś pomysł żeby przeczyścić zbiornik bez jego demontażu. Powiem szczerze że nie jest to łatwa sprawa dla kogoś kto się na tym nie zna. PZDR
    Lukas266
    Nowicjusz

14 Paź 2010, 17:41

Lukas266 napisał(a):a może masz jakiś pomysł żeby przeczyścić zbiornik

Jak chcesz to porządnie zrobić/tak jak dla siebie/to tylko i wyłącznie demontaz zbiornika i plukanko... :!: :!: Owszem mozna probowac sciągnąć paliwo ze zbiornika przewodem ale czy to będzie to... :?: :?:
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
      Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
      Lexus UX z pióropuszem. Kolejny nietypowy projekt
      Brytyjski oddział Lexusa zorganizował nietypowy konkurs. W ramach akcji Lexus Design your own Tattooed Car każdy mógł zaprojektować własną grafikę, która miała szansę trafić na nadwozie crossovera UX. Wygrał ...

14 Paź 2010, 18:52

Witam przerabiałem to nie raz kretynów nie brakuje więc zbiornika nie trzeba wymontować wystarczy zdjąć wlew paliwa najwyżej opaski poluzować i wsadź przewód i się sztachnij co nalałeś ile wyleci to wyleci i zatankuj do pełna benzyny i wyczyść filtr paliwa
    ochroniarz02
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska