Land Rover Freelander II

04 Kwi 2018, 14:38

Cześć,
od jakiegoś czasu rozglądam się za następnym samochodem i strasznie spodobał mi się Land Rover Freelander II. Samochód dość egzotyczny na naszych drogach ( chociaż zdaję sobie sprawę, że na podzespołach Forda / Volvo ?). Dość mało jest informacji odnośnie tego modelu. Czy jest ktoś z forumowiczów, który używa takiego samochodu? Konkretnie chodzi mi o diesla 2.2 160 KM. Czy ktoś ma jakieś koszty utrzymania takiego samochodu, usterkowość ? Albo może ktoś coś powiedzieć odnośnie tego egzemplarza? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dziękuję z góry za odpowiedzi i wskazówki.
Kasztiks
Nowicjusz

Auto: nie mam

04 Kwi 2018, 19:30

Koszty utrzymania jakiegokolwiek suv'a nie są niskie. Jeśli przesiadasz się z jakiejś astry to przeżyjesz niezły szok
Akurat ten diesel jest konstrukcji psa, w miarę udany ale bierz pod uwagę, że ma już kilka ładnych lat a naprawy nie są wybitnie tanie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

05 Kwi 2018, 08:52

Przesiadałbym się z BMW, także koszty utrzymania mi nie straszne ( a raczej jestem do nich przyzwyczajony ). :ok:
Kasztiks
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydy na tory (i OS-y)!
    Samochody hybrydowe kojarzą się głównie z oszczędnością i ekologią. Ale ich dominacja w legendarnym, 24-godzinnym wyścigu Le Mans doskonale pokazuje, że spalinowo-elektryczny napęd to nie tylko niższe zużycie paliwa, ...