Leasing na samochód - prośba o poradę

25 Wrz 2012, 17:47

Nie jestem pewien do końca czy to wlasciwy dzial, ale lepszego nie znalazlem, wiec mam nadzieje, ze moderator bedzie wyrozumialy :) Ale do rzeczy.

Zastanawiam sie powaznie nad mozliwoscia skorzystania z leasingu na samochod tylko szkoul w tym, ze nigdy wczesniej nie mialem z tym do czynienia i mam lekkie obawy. Czy moze ktos pokrotce wyjasnic na co zwracac przede wszystkim uwage przy zawieraniu tego typu umowy? Zebym nie nacial sie na jakies ambergold czy cus. No i jak weryfikowac tego typu firmy, na co patrzec w pierwszej kolejnosci? Macie w ogole jakies bezposrednie doswiadczenia z tym zwiazane? Jesli tak bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie, w tym wskazowki odnosnie sprawdzonych firm do ktorych mozna sie udac, najlepiej z Malopolski. Tylko prosze o powazne opinie, bez zarzucania mojej skrzynki jakimis reklamowymi smieciami, itp, itd. Zalezy mi na powaznej dyskusji
Ryszardd
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 06 1992
Auto: Volkswagen Golf IV
Skrzynia biegów: Manualna

07 Paź 2012, 12:07

Nikt nie korzystal z leasingu w ostatnim czasie zeby moc cokolwiek doradzic?
Ryszardd
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 06 1992
Auto: Volkswagen Golf IV

07 Paź 2012, 20:45

Zadzwoń do Masterlease, oni Ci wyjaśnią, to dobra firma.
kasztan93
Początkujący

Prawo jazdy: 02 03 2012
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 704ccm
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1995

28 Sie 2018, 11:05

dobra firma?

taka (nie)ciekawa historia z mego życia wzięta:

27.07 mój samochód został rozbity. Według TU sprawcy naprawa to 77tys. Czy przewyższy to wartość pojazdu by była szkoda całkowita?
do dnia 28.08 Masterlease mówił że TU nadal nie podjęło decyzji w tej sprawie. Jako że TU ma 30 dni na wypłatę odszkodowania, to skontaktowałem się z TU i otrzymałem od nich kopie 2 pism:
z 17.08 z decyzją o szkodzie całkowitej i prośbą o zgodę na wypłatę odszkodowania
z 21.08 z ponowieniem prośby

Przez 10 dni Masterlease świadomie i z premedytacją wprowadzał mnie w błąd.
Vex
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Małe tablice rejestracyjne i problemy kierowców
    Małe tablice rejestracyjne są dostępne od ponad roku ale niektórzy właściciele aut nie znają dokładnie jej przeznaczenia i przez to mogą stracić dowód rejestracyjny od samochodu i dostać mandat w wysokości 500zł. ...