Lepsza corsa z silnikiem isuzu czy oplowskim??

08 Sie 2006, 19:49

Zastanawiam się nad kupnem corsy na pewno ma to byc disel i mysle o oplu corsie. nie wiem tylko który silnik jest bardziej niezawodny isuzu czy oplowski i ktoreko eksploatacja jest tańsza?? dziekuje z góry za pomoc.
milena

1

08 Sie 2006, 21:36

Witam,
Z tego co mi wiadomo to silniki Isuzu były bardzo niezawodne i użytkownicy sobie je chwalili. Proponuję kupno auta z takim silnikiem, a eksploatacja i koszty nie różnią sie znacząco.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
1

08 Sie 2006, 22:38

daj sobie spokuj z dieslem w takim małym aucie :!: :!: :!:
Diesel jest dobry do ciągnika i ciężarówki :lol: :lol: :lol:
proponuje Ci silnik benzynowy 1.2 l a będziesz zadowolona.
8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
0

09 Sie 2006, 01:11

wiec cokolwiek kupisz z silnikiem FIAT- bedzie fiatem!Tak jak gdy kupisz cos VW- skode,czy audi zawsze bedzie ludowym zlomem!
Nie wiem,skad Isuzu ma TD! ale znam te silniki w ciezarowkach ( 2,5l TDI) i slyszalem ze sa wysmienite!
Oczywiscie ,ze w Pokomuszych warunkach UE- TYLKO DOBRY TURBO DIESEL!Zadnych benzyniakow - chyba ze odpowiednik europejskiego dziadostwa japcowy: honda,toyota ect!
te znam i wiem jak sa wysmienite!

Rygel
Rygel=Librukat

0

09 Sie 2006, 22:34

Rygel=Librukat napisał(a):wiec cokolwiek kupisz z silnikiem FIAT- bedzie fiatem!Tak jak gdy kupisz cos VW- skode,czy audi zawsze bedzie ludowym zlomem!
Nie wiem,skad Isuzu ma TD! ale znam te silniki w ciezarowkach ( 2,5l TDI) i slyszalem ze sa wysmienite!
Oczywiscie ,ze w Pokomuszych warunkach UE- TYLKO DOBRY TURBO DIESEL!Zadnych benzyniakow - chyba ze odpowiednik europejskiego dziadostwa japcowy: honda,toyota ect!
te znam i wiem jak sa wysmienite!

Rygel
Doslownie tak,jak bym czytala P.Burusa panie W.B von Rygel -Prossen :wink:
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat Tipo 5D i Station Wagon - dwie nowe wersje
    Fiat Tipo jest nowoczesnym samochodem kompaktowym. Wyrazisty charakter, prostota, funkcjonalność w połączeniu z bezkonkurencyjną ofertą cenową, to cechy, dzięki którym model został uhonorowany tytułem "Autobest" w ...