Link do oceny Audi A4 B7

18 Lip 2018, 15:49

andrewb25 napisał(a):Jak masz np. za 20 i dwumas do wymiany a reszta dobra to brać i nie zastanawiać się, dwumas zmienisz za 2 tysie i masz nowy na kolejne 200 tys. i zapominasz o temacie.

Przepis dobry na handel, ale nie dla normalnej osoby. Skąd możesz wiedzieć że tylko dwumasa będzie do roboty? Dwumasa to najmniejszy problem. W autach poniżej średniej ceny nigdy nie wiesz co wyjdzie, wystarczy turbo, wtryski i jakieś dziwne tematy z elektroniką czy czujnikami i wychodzisz gorzej niż kupno auta za 5-10k więcej.

Jeszcze gdyby to była jakaś dobra benzyna, trwała w której można dłubać, to ok, ale nie nowoczesny diesel dla "oszczędności".
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

18 Lip 2018, 16:53

galakty napisał(a): Skąd możesz wiedzieć że tylko dwumasa będzie do roboty?

No mogę, łatwo to stwierdzić czy kwalifikuje się do wymiany czy nie, ba...nawet sprzedawałem jakoś rok temu klientowi VW wartości 25 000 zł z dwumasem do wymiany i został on o tym poinformowany w cenie 20 000zł, auto w pełnym oryginale, jeżdżące z dwumasowym kołem zamachowym do wymiany. jeżeli ktoś nie wie, bierze za 200-300 zł na warsztat i mu powiedzą.
Wtryski czy turbo to chyba jeszcze prościej zdiagnozować.....

Ja doskonale wiem co "normalny" kupujący chce, żeby w samochodzie nie było NIC do wymiany, i żeby przez kolejny ROK NIC nie dokładać, i żeby była cena taka jak ta z najniższych na otomoto.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0

18 Lip 2018, 17:02

Nie pytałem skąd wiesz że dwumasa jest do wymiany, bo to wie każdy, tylko skąd wiesz że POZA dwumasą nic nie będzie. Bo wtedy z tych 2000 wkładu zrobi się drugie tyle (albo i więcej skoro polecasz najtańsze sztuki).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007
0

18 Lip 2018, 17:31

galakty napisał(a):tylko skąd wiesz że POZA dwumasą nic nie będzie.

u mnie to jest tak, że po sprowadzeniu daję auto na sprawdzenie wszystkich najważniejszych układów w samochodzie do zaprzyjaźnionego warsztatu, jeżeli coś jest do wymiany to się to wymienia, nie mogę sobie pozwolić żeby sprzedając auto za 25-35 tys zł coś było z samochodem nie tak, nie ma takiej opcji, muszę wiedzieć o samochodzie wszystko, akurat z VW to klient sam chciał wziąć taniej tak jak przyjechał i sam sobie to będzie zmieniał i wtedy wie co ma. A miał z serwisu zdiagnozowane że dwumas jest do wymiany, tak zresztą został kupiony.
Jeżeli auto ma jeszcze ważny przegląd zagraniczny to w zasadzie nic nie jest do wymiany, tzw "bez wkładu"
Tylko że u mnie ceny do najniższych nie należą, raczej jest ta górna półeczka :ok:
andrewb25
Stały forumowicz

0

18 Lip 2018, 17:35

galakty napisał(a):(albo i więcej skoro polecasz najtańsze sztuki).

tego nie napisałem, napisałem że jeżeli klient chce kupić auto w normalnej cenie 25-28 tys a on ma na wydanie 20 tys. to wiadomo że coś z autem jest nie halo, a on będzie szukał 2 lata i napisze że nie ma co kupić ,
Więc rozwiązaniem jest np. kupno samochodu bezwypadkowego w bdb stanie z np. uszkodzonym kołem dwumasowym w sposób pozwalającym jazdę w odpowiednio niższej cenie
Koniec z mojej strony bo widzę że pytaczom o auta nie można w ŻADEN sposób doradzić i ta chorobliwa wręcz podejżliwość

DROGO źle bo DROGO
TANIO źle bo TANIO
andrewb25
Stały forumowicz

0

19 Lip 2018, 15:37

Jeszcze taka sztuka jest przedmiotem mojego zainteresowania. Prawdopodobnie pojadę obejrzeć. Jeśli okaże się gruzem, to raczej wykluczę B7 z obszaru moich poszukiwań, po prostu nie stać mnie na nie. \
Co sądzicie na temat tego ogłoszenia?
[link do oferty na Olx wygasł]

Niektórzy sugerują zakup fajnie utrzymanego egzemplarza B6. Taki samochód już mam (jednak w niezbyt dobrej kondycji) i zachciało mi się zmiany na inny.

EDIT.
Eh, nie zauważyłem, że nie wkleił się link za pierwszym razem. Już poprawione. :D
Ostatnio edytowany przez janusz91ff 19 Lip 2018, 15:48, edytowano w sumie 2 razy
janusz91ff
Początkujący

Prawo jazdy: 11 01 2011
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: VW Golf MkII
Silnik: 1.6 PN
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1992
0

19 Lip 2018, 15:39

Fajnie by było jakbyś wrzucił link do ogłoszenia :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

19 Lip 2018, 15:58

No musze przyznać że to ogłoszenie bardzo ciekawie wygląda,przebieg raczej autentyczny,często używany na trasach więc musiał być sprawny i ktoś raczej wie co sprzedaje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

19 Lip 2018, 16:01

Dokładnie takie samo wrażenie właściciel sprawia podczas rozmowy telefonicznej, zna bardzo wiele szczegółów na temat tego auta, a to zawsze na plus. Jeśli ostatecznie uda mi się samochód obejrzeć, to dam znać jaki jest stan faktyczny.
janusz91ff
Początkujący

Prawo jazdy: 11 01 2011
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: VW Golf MkII
Silnik: 1.6 PN
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1992
0

19 Lip 2018, 17:24

MIałem ten silnik 1.9 116KM w Audi A4 , użytkowałem kilka lat , powiem że jeżeli przebieg autentyczny i auto było serwisowane to na audi nie jest to duży przebieg i na ten silnik, moje miało 280 000km jak przywiozłem i motor był w stanie IDEALNYM, trzymał moc fabryczną. Zrobi 2 x tyle , nie zdążysz mu nawet tyle zrobić.
Bardzo duży PLUS za autentyczność przebiegu. No i auto też zapowiada się bardzo ciekawie.
andrewb25
Stały forumowicz

0

19 Lip 2018, 18:04

Ktoś mnie oświeci jak zmierzyć spalanie przy określonej prędkości jak to zrobił człowiek z ogłoszenia? Jak dla mnie to dyrdymały chwilowe z komputerka, a nie pomiar...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010