Dzisiaj, 15:43
Witam,będę niedługo kupował samochód i wiem na pewno że chce kompakta w przedziale 35-40tysiecy mniej więcej.Mam mętlik w głowie gdyż rozważam Hyundai i30 gen 2,Kia ceed gen 2,Opla Astrę J lub golfa 6.Warunek konieczny to silnik dobrze współpracujący z gazem(kupie z lpg lub od razu montaz po zakupie)samochód ma dość nowocześnie wyglądać w tym przedziale cenowym,ma być trwały i niezawodny i wiek 8-10 lat.Co do miesięcznego przebiegu to będę robił jakieś 1000 km miesięcznie +/- głównie jazda po miescie,czasami wypad na wycieczkę na trasę.Co do mocy silnika to nie musi być demon szybkości ale też nie kosiarka żeby przy wyprzedzaniu był problem 100-105 km minimum.podobaja mi się hyundai i30 lub kia ceed ale gdzieś z tyłu głowy jest ze koreanczyk i ludzie z którymi na żywo mam kontakt mówią żebym kupil Niemca bo koreanskie słaba blacha i mniej trwałe itp Nie chce kierować się uorzedzaniami ale chciałbym rzetelnej opinii na temat samochód Hyundai czy Kia.Jest szansa wgl kupić 9-10 latka w dobrym stanie i cieszyć się jazdą bez ciągłych wizyt u mechanika jak to jest z tymi autami ? A Może jeszcze co innego polecicie z kompaktow?
Ostatnio edytowany przez
mike, 08 Maj 2025, 17:44, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce. Zwracaj większą uwagę gdzie zakładasz wątki