Lusterko lewe do Renault Megane II, ILE PINÓW?

03 Sty 2016, 19:53

Witam serdecznie. Potrzebuje kupić lewe lusterko do auta Renault Megane II hatchback z rocznika 2007. Problem w tym, że nie wiem ile pinów ma posiadać takie lusterko aby było elektrycznie ustawiane, elektrycznie składane oraz podgrzewane. Na allegro są różne wersje, 5 pinów, 7 pinów itp. Chcę kupić takie aby wszystko działało tak jak wcześniej. ktoś może pomóc?
Valyria
Nowicjusz

Auto: nie mam

03 Sty 2016, 21:16

Lusterka mają takie opcje:
- 5-pinów: elektryczna regulacja i elektryczne podgrzewanie
- 7-pinów (standard): elektrycznie składane, elektryczna regulacja i elektryczne podgrzewanie
- 9-pinów (lusterka prawe): Prawe ma 9 z powodu czujnika temperatury.

Czyli lusterka w Megane II parami wyglądają tak:
1. Lusterka składane manualnie (Lewe: 5-pin, Prawe: 7-pin)
2. Lusterka składane elektrycznie (Lewe: 7-pin, Prawe: 9-pin)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

03 Sty 2016, 22:43

czyli teoretycznie te lusterka powinny pasować?

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

i jeszcze jedno pytanie. na niektórych aukcjach jest napisane, że lusterka pochodzą od auta anglika. czy będzie to w czymś przeszkadzać? czy takie lusterko czymś się różni?
Valyria
Nowicjusz

03 Sty 2016, 22:59

Valyria napisał(a):czyli teoretycznie te lusterka powinny pasować?
Tak

Valyria napisał(a):na niektórych aukcjach jest napisane, że lusterka pochodzą od auta anglika. czy będzie to w czymś przeszkadzać? czy takie lusterko czymś się różni?
Nie wiem dokładnie jak jest w przypadku Renówek, ale wiem że u niektórych producentów kąty ustawień lusterka dla wersji EU i angielskiej są na tyle różne że tych z wersji angielskiej nie ustawisz dobrze w EU. Dodatkowo bardzo często samo szkło lusterka jest inne dla kierowcy. Szukaj raczej wersji EU jak chcesz uniknąć problemów.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

04 Sty 2016, 00:57

ok. bardzo dziękuje za pomoc :) :) :) :P
Valyria
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...
    Lexus FLV
    Koncepcyjny pojazd FLV Toyota i Lexus pokazały światu w połowie lat 90. Samochód najpierw zadebiutował ze znaczkiem Toyoty na Tokyo Motor Show 1995. Następnie jako Lexus został zaprezentowany w USA na North American ...