Maska samochodu - jakiego?

30 Sty 2014, 15:34

Witam,

Mam problem nie do końca natury technicznej lecz spokrewniony, tak więc:

Zakupiłem sobie na allegroszu w zeszłym roku maskę do samochodu KIA CERATO który w nieszczęśliwych okolicznościach zdarzyło mi się uszkodzić. Problem jest tej natury iż zakupiona maska nie pasuje w zupełności do CERATO. Odrazu mówię, że zwrot już nie wchodzi w grę, będę starał się w/w maskę gdzieś popchnąć ALE nie wiem z jakiego to faktycznie samochodu i stąd moje pytanie:

Z jakiego hebla jest ta maska?! link ---> [link wygasł]

Z góry dziękuje za rozwiązanie moich wątpliwości bądź sprosotawnia mnie bo być może się mylę ;)
punanno
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 10 1988
Auto: Opel ASTRA III
Silnik: 1.7 CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Sty 2014, 17:10

punanno napisał(a):Z góry dziękuje za rozwiązanie moich wątpliwości bądź sprosotawnia mnie bo być może się mylę ;)

Wydaję mi się że możesz się mylić... Może mechanik nie umiał jej po prostu zamontować? Co się nie zgadza?

A z którego roku masz Cerato???

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

30 Sty 2014, 17:52

Kia Cerato - 2005 r. - Sedan

Oryginalna maska ma zupełnie inne załamania na masce, nie ma takich "rogów" i jest inny promień tej paraboli od strony szyby. Chociaż sprzedawca zapewniał mnie swego czasu, że była ściągana z Cerato to wydaję mi się, że się jednak pomylił natomiast ja zawaliłem bo nie odesłałem i zostałem teraz z tym problemem. Dodatkowo przeglądałem dla porównania inne Ceraty (zdjęcia) i we wszystkich są takie jak u mnie. Także wrzucam z nadzieją, że ktoś rozpozna to "coś" :)
punanno
Nowicjusz

15 Mar 2014, 14:12

Witam,

Chciałbym odgrzać mojego kotleta może akurat ktoś tym razem rozpozna mój problem zanim post zaginie w czeluściach tego działu... :)
punanno
Nowicjusz