Zatrzasnieta maska samochodu.

13 Mar 2014, 03:14

Hej, na wstepie pisze - jesli temat jest w zlym miejscu, prosilabym o jego przeniesienie.
Chcialabym uniknac nieprzyjemnych komentarzy, dlateog prosze o wyrozumienie. :/

Glupia sytuacja.
Eh. A wiec sprawa wyglada tak,
w mercedesie 124 tata poprosil mnie byl podladowala akumulator. Tak tez zrobilam, podlaczylam co nalezy. Zamykajac maske, niechacy zatrzasnelam przedluzacz, listwe. Teraz maska samochodu jest zamknieta, ale... jak wykrzywiona nierowna, bo blokluje wlasnie ten przedluzacz, wtyczka - nie mozna domknac do konca. Probowalam otworzyc spowrotem, nic nie dziala! Nie moge tej maski otworzyc. : /// Jak jutro zabiore prostownik?!?! Jak nie moge tej maski otworzyc.. Krotko mowiac.. Zatrzasnela sie.. jakies rady?

W srodku auta, ta czerwona zawleczka w moim samochodzie "chodzi luzno" - tak, jakbys juz otworzyl maske..... Natomiast ta mala, ktora wyskakuje wtedy, kiedy pociagniesz za ta pierwsza, po prostu jest widoczna. Ciagne za ta mniejsza na zewnatrz, tez nic nie daje. Bo jest tak jakby juz wyciagnieta... :(

Mam czyms to podwazyc? Uderzyc lekko w maske by odskoczylo? Nie chce zniszczyc auta. HELP!
nieogarnieta4
Obserwowany

Auto: Mercenes benz 124

16 Mar 2014, 08:56

Wiem o co chodzi,teraz nie ma zakresu ruchu,który potrzebny jest do tego by zatrzask puścił,niestety można dojść do mechanizmu tylko od spodu auta zdejmując osłonę silnika,inaczej tego nie otworzysz,urwiesz linkę,robota dla mechanika,ułatwia sprawę przyglądnięcie się budowie ,,zamka,, czyli zatrzasku na zdjęciach Allegro,ja tak zrobiłem gdy urwała mi się linka w T4,przez tydzień nie mogłem otworzyć maski,dopiero po przyglądnięciu się na Allegro budowie zamka,oraz jego umiejscowienia pozwoliło mi otworzyć maskę w ciągu kilku minut,naturalnie są modele aut gdzie dostęp nawet od dołu jest niemożliwy,podejrzewam jednak,że tutaj zatrzask jest tylko jeden podobnie jak to było w mojej 190-tce(też urwała się linka),ktoś musi mocno naciskać maskę silnika w tym wypadku,a druga próbować pociągnąć za rączkę linki,jeśli to nie pomoże to podobnie,tylko ,że ta druga dość mocna osoba musi ręką dostać do zatrzasku od strony spodu auta by odciągnąć hak w prawą stronę,naturalnie druga osoba musi naciskać w tym samym czasie maskę.Robota dla mechanika,niestety.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hennessey Venom GT - najszybszy samochód świata
    Najszybszy samochód świata Hennessey Venom GT osiągnął prędkość 435.31 km/h (270.49 mil/godzinę) 14 lutego tym samym ustanawiając światowy rekord prędkości dla 2-miejscowego samochodu sportowego. Test podczas którego ...
    Ubezpieczenie samochodu krok po kroku
    Stając się właścicielem pojazdu, niezależnie od tego, czy jest to auto nowe czy używane, zachodzi konieczność wykupienia obowiązkowego ubezpieczenia OC. W przypadku zakupu auta używanego, które jest już zarejestrowane ...