Matiz - ważne

16 Wrz 2008, 21:42

witam mam problem z moim matizem , umyłem go myjką ciśnieniową ( taka lipna z makro ) , i buch nie odpalił :( ojciec coś pokombinował , pokombinował i odpalił . gdy przejechałem 6 km znowu silnik zgasł , i odpalić nie chce , zostawiliśmy samochód na poboczu . po paru godzinach gdy po niego wróciliśmy ... cud.. odpalił dojechał do domu i znowu trup . dzisiaj to samo mama jedzie do pracy 8 km i bach padł w środku miasta . co o tym sadzicie ?? dodam ze świece są dobre , rozrusznik tez , pompa paliwowa raczej też , jutro jadę z nim na serwis ale chciałbym poznać wasza opinie
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

• 16 Wrz 2008, 21:50

witam mialem kiedys matiza i ten sam problem sprawdz cewke zaplonowa czy niema przebicia na mase. Znajduje sie ona jak otworzysz maske jest zamontowana nad przepustnica jest przykrecona dwoma srubami do karoserji najlepiej ja wymien pozdrawiam koszt ok 100 zl
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

16 Wrz 2008, 21:56

dzięki mój ojciec też tak myślał , a masz jakieś inne sugestie ?? może immobiliser nawal ??albo coś z elektryka ?
    marcinx26
    Aktywny
    Awatar użytkownika

16 Wrz 2008, 22:02

imobilajzer odpada nie odpalil by ci mialem ten sam problem zawsze po myciu albo jak padal deszcz silnk mial klopoty z rozruchem po wymianie cewki objawy ustapily pozdrawiam
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

16 Wrz 2008, 22:11

dzięki , bardzo mi pomogłeś
    marcinx26
    Aktywny
    Awatar użytkownika

17 Wrz 2008, 13:23

nie to jednak nie była cewka . zepsuta była "kopułka" która rozdziela prąd na poszczególne świece , matiz śmiga teraz jak szalony :)
    marcinx26
    Aktywny
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile można zapakować do samochodu?
      Każdy samochód opisany jest dziesiątkami parametrów. Dotyczą pojemności silnika, ilości miejsc siedzących czy masy własnej. Wśród parametrów jest jeszcze jeden, często przez użytkowników ...