Mazda 3 BK stuknięcie przy odpalaniu i podczas jazdy

10 Sie 2018, 08:46

Witajcie, na dniach odebrałem autko po kompletnym remoncie zawieszenia przód i tył. Oczywiście nie mogę w pełni cieszyć się błogą cisza podczas jazdy, bo wciąż nie ustąpił pojedynczy stuk ( jeśli można tak to nazwać) podczas odpalenia a także pojawia się podczas ruszania jak i jazdy (raczej powolnej) w chwili gwałtowniejszego przyhamowania lub gwałtowniejszego przyspieszenia. Dzieje się to zatem w momencie jakby szarpnięcia cała budą. Gdzie szukać problemu ? Zawieszenie całe nowe i to dosłownie, co najlepsze poduszki też wymieniłem wszystkie na nowe jakieś 3 tygodnie temu. Czyżby się już aż tak uwaliła ? Mówię oczywiście o tej pod zbiornikiem wyrównawczym. W momencie odpalenia gdy nasłuchuje nad silnikiem miejsca tego hałasu to nie słychać nic mimo że jednak wewnątrz się to pojawia i wg mnie po stronie pasażera. Co do poduszki jeszcze, zrobiłem taki tescik polegający na doprowadzeniu silnika do drgania. Czyli hamulec 3bieg i powolne puszczanie sprzęgła. Przebywajac wtedy przy silniku w momencie porządnego "telepania" się silnika , poduszka zaczyna tak wibrować że jedna metalowa część dzwoni o drugą... Ale tak jak mówię jest to już przy mocnym drganiu silnika blisko jego zduszeniu. Myślę i mam nadzieję, że jednak poduszka nie padła po paru tygodniach.... Pomóżcie, czemu się jeszcze przyjrzeć ??? Zacisk hamulca ? Coś z wydechem ? Pozdro
Pietrek88
Obserwowany

11 Sie 2018, 17:57

Pietrek88 napisał(a):poduszka zaczyna tak wibrować że jedna metalowa część dzwoni o drugą...
no i już masz przyczynę prawdopodobnie bo tak napewno nie powinno być, możesz też wydech przejrzeć
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Sie 2018, 21:45

Nie widzimy tego ale z opisu jaki nam zaserwowałeś wszystko wskazuje na poduszkę.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dla posiadaczy Outlandera pierwszej i drugiej generacji
    Polski oddział Mitsubishi opracował program umożliwiający zakup nowego modelu Mitsubishi Outlander 2013 w niezwykle korzystnych warunkach posiadaczom Outlandera poprzednich generacji. Lojalni klienci otrzymają bezpłatnie ...
    III runda NIGHT POWER 2013 GP w Łomży / relacja
    Kolejna impreza z cyklu NIGHT POWER 2013 Grand Prix za nami. Nawet deszcz nie zniechęcił fanów wysokooktanowej adrenaliny. Kiedy tylko ulica wyschła pierwsze auta stanęły na linii startu. 10 sierpnia na ulicy Spokojnej ...