MERC sprinter 312D

01 Lut 2009, 14:49

kupilem nie dawno mercedesa sprintera 312 D skrzynie. moja maksymalna predkosc ot jest 90 km/h nie wiecie czym to jest spowodowane?! to 90 ciezko wyciagnac bo juz sa takei masakryczne obroty silnika ze szok. juz w ogole aute nie "ciagnie" na lV biegu przy 40 km/h auto sie bezproblemowo zbiera. mozliwe ze mam jakis wolny most czy cos w tym stylu ? a tak po za tym z jedynki wcale nie ruszam bo nie ma sensu tak sie wolno jedzie :(
prosze o pomoc
mackol22
Nowicjusz

01 Lut 2009, 15:08

mozliwe ze mam jakis wolny most czy cos w tym stylu ?

Tak to jest bardzo prawdopodobne !
moja maksymalna predkosc ot jest 90 km/h nie wiecie czym to jest spowodowane?! to 90 ciezko wyciagnac bo juz sa takei masakryczne obroty silnika ze szok.

Możliwe że gdzieś jest blokada mechaniczna lub elektroniczna...zmień oprogramowanie w komputerze lub cały komputer ale na początku sprawdź ten most bo tak jak mówiłem to jest bardzo prawdopodobne że masz "wolny" most - dużo sprintów ma teraz blokady ... jeśli to nic nie pomoże, zajedź do jakiegoś dobrego mechanika i niech sprawdzi czy jest wszystko w porządku, potem niech szuka blokady...
No to kolejnie zrób tak:
1. sprawdź most
2. odwiedź stację kontroli pojazdów
3. zmiana komputera, oprogramowania
4. mechanik
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

01 Lut 2009, 15:10

kolego a jak sprawdzic most? i ustawienia komputera? ale jesliby ot byla jakas blokada to on nie wkrecal by sie chyba na taki eobroty prawda?
mackol22
Nowicjusz

01 Lut 2009, 20:01

pomoze mi ktos? co radzicie zrobic ? moze wymienic most?
mackol22
Nowicjusz

04 Lut 2009, 18:48

A co to jest ten wolny most bo ja nigdy nie slyszalem o takim pojeciu :roll:
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

04 Lut 2009, 21:12

Ma mniej zębów na kole.
I to najprawdopodobniej jest wolny most.
Temat już był na forum.

sprinter-210d-2-9td-100km-max-predkosc-tylko-120kmh-vt9629.htm
stasiowski121