MERC sprinter 312D

01 Lut 2009, 14:49

kupilem nie dawno mercedesa sprintera 312 D skrzynie. moja maksymalna predkosc ot jest 90 km/h nie wiecie czym to jest spowodowane?! to 90 ciezko wyciagnac bo juz sa takei masakryczne obroty silnika ze szok. juz w ogole aute nie "ciagnie" na lV biegu przy 40 km/h auto sie bezproblemowo zbiera. mozliwe ze mam jakis wolny most czy cos w tym stylu ? a tak po za tym z jedynki wcale nie ruszam bo nie ma sensu tak sie wolno jedzie :(
prosze o pomoc
mackol22
Nowicjusz

01 Lut 2009, 15:08

mozliwe ze mam jakis wolny most czy cos w tym stylu ?

Tak to jest bardzo prawdopodobne !
moja maksymalna predkosc ot jest 90 km/h nie wiecie czym to jest spowodowane?! to 90 ciezko wyciagnac bo juz sa takei masakryczne obroty silnika ze szok.

Możliwe że gdzieś jest blokada mechaniczna lub elektroniczna...zmień oprogramowanie w komputerze lub cały komputer ale na początku sprawdź ten most bo tak jak mówiłem to jest bardzo prawdopodobne że masz "wolny" most - dużo sprintów ma teraz blokady ... jeśli to nic nie pomoże, zajedź do jakiegoś dobrego mechanika i niech sprawdzi czy jest wszystko w porządku, potem niech szuka blokady...
No to kolejnie zrób tak:
1. sprawdź most
2. odwiedź stację kontroli pojazdów
3. zmiana komputera, oprogramowania
4. mechanik
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

01 Lut 2009, 15:10

kolego a jak sprawdzic most? i ustawienia komputera? ale jesliby ot byla jakas blokada to on nie wkrecal by sie chyba na taki eobroty prawda?
mackol22
Nowicjusz

01 Lut 2009, 20:01

pomoze mi ktos? co radzicie zrobic ? moze wymienic most?
mackol22
Nowicjusz

04 Lut 2009, 18:48

A co to jest ten wolny most bo ja nigdy nie slyszalem o takim pojeciu :roll:
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

04 Lut 2009, 21:12

Ma mniej zębów na kole.
I to najprawdopodobniej jest wolny most.
Temat już był na forum.

sprinter-210d-2-9td-100km-max-predkosc-tylko-120kmh-vt9629.htm
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...
    Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...