Mercedes S W221 Hybryda-problem z modułem sterującym baterią hybrydową

13 Maj 2018, 15:30

Witam.Czy znany jest komuś temat jak w tytule?Czy ktoś posiadał taki samochód i naprawiał w nim mianowicie moduł sterujący akumulatorem wysokiego napięcia?Znacie miejsce gdzie ktoś jest omnibusem w takim temacie bo serwis jedynie wymienia na nową taką baterie ze względu na to iż moduł sterujący jest na stałe połączony z wyżej wspomnianą baterią.Cena kosmos 50 tyś.Proszę o namiary na magików z tematu hybrydy.
7up
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mercedes,Porsche,Bmw
Silnik: 3.5i300KM,4.5i 450KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

17 Maj 2018, 09:45

A sprawdzałeś czy na baterie nie ma jeszcze gwarancji? Mercedes chyba udzielał 8 lat gwarancji na takie moduły.

Nie wiem czy ktoś już zajmuje się naprawami takich modułów. Patrzyłeś może czy jest szansa na dostanie używanego takiego modułu z baterią na rynku wtórnym?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Maj 2018, 14:22

Moduły naprawiają ale nie każde i nie dają gwarancji,że naprawią.Baterie można dostać ale każda jest programowana pod auto.Nawet jeśli znajdę używaną baterie i zamienię to nie znaczy,że odpalę auto.Także wracamy do początku potrzebny magik z tego tematu.
7up
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mercedes,Porsche,Bmw
Silnik: 3.5i300KM,4.5i 450KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

28 Wrz 2018, 09:27

Witam, czy znalazł Pan firmę która regeneruje w/w moduły sterowania?
Tomekemot
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Hyundai Ioniq Hybrid - test spalania
    Hyundai Ioniq to przestronny w pierwszym rzędzie siedzeń liftback z napędem hybrydowym. Dzięki umieszczeniu akumulatorów pod tylną kanapą i przesunięciu jej w głąb kabiny pasażerskiej, uzyskano naprawdę sporą pojemność ...