MG ZR 160 koni (prosba o opinie)

27 Maj 2015, 22:31

Witam!
Bardzo spodobał mi sie mg zr dokladnie ten: [link do oferty na Olx wygasł] i chcialbym zapytac o kilka rzeczy:
-Czy jednostka 1.8 160 km jest awaryjna i droga w naprawach?
-Czy ten silnik dobrze znosi gaz?

Samochodzik przypadł mi bardzo do gustu,jednak jest unikatowy i mało informacji jest o nim w internecie.Jesli ktos wie cos na jego temat,to prosze się wypowiadac,co sadzicie o tym autku.
eryk2233
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 01 1981
Auto: nyc

27 Maj 2015, 23:04

lpg nie jest wskazane w tych wersjach, silnik ma tendencje do HGF, czyli przegrania uszcselki pod glowica (koszty okolo 1200 ze wszsytkim)
Generalnie auto jest mało awaryjne jeśli nie cisniesz na zimnym silniku itp.

Z zalacznika auto ma lampy frontowe od rovera 25, wiec teoretycznie moglo byc cos na rzeczy. jest jeszcze pare niuansow i ogolnie cena za vvc jest zbyt niska.
Gdyby uzytjownik wiedzial, co ma i mial zadbane w miare auto nigdy by VVC z 2002 roku za 6200 nie sprzedal:)

Zadbane 160 VVC chodzi w oklicach 8200-10000 zł
Ostatnio edytowany przez j0zek, 28 Maj 2015, 09:26, edytowano w sumie 1 raz
j0zek

28 Maj 2015, 05:17

Widać po zdjęciach że szału nie ma.. do tego ponad 1800wyświetleń..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Maj 2015, 18:30

a jesli chodzi o koszty utrzymania porownujac go do a3/leona jak on wypadnie?
Czesci są droższe?
eryk2233
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 01 1981
Auto: nyc

30 Maj 2015, 21:18

na pewno będzie droższy w utrzymaniu, bo to wyższy segment. Z cenami części do Golfów mało, które auto konkuruje nie wspominając o tych z klasy średniej.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Cze 2015, 11:29

dzida napisał(a):na pewno będzie droższy w utrzymaniu, bo to wyższy segment. Z cenami części do Golfów mało, które auto konkuruje nie wspominając o tych z klasy średniej.

Co Ty za głupoty opowiadasz??

po pierwsze ZR to ten sam segment co A3/Leon, po drugie części są ogólnie dostępne, dużo zamienników i nie ma części, za którymi trzeba czekać.
Obecnie jest dużo sklepów, które mają w ofercie części do tego auta.
Poza tym pełno można znaleźć na aukcjach w bardzo dobrych pieniądzach.

Jak masz pisać pierdoły, to czasem nie pisz nic.
j0zek

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie urządzaj samochodowych kuligów
    Zima zachęca do aktywnego wypoczynku, a rodzice, próbując uatrakcyjnić dzieciom dni wolne od nauki, czasem realizują niebezpieczne pomysły. Jednym z nich są samochodowe kuligi, czyli ciągnięcie przez jadący samochód ...

02 Cze 2015, 12:36

dzida napisał(a):bo to wyższy segment.

Forumowiczowi vip nie wypada pisać takich głupot ;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

02 Cze 2015, 18:51

zwracam honor, pomyliłem z ZT bazującym na 75 :oops:
Za podobne mają nazwy i szybko przeleciałem wzrokiem :ok:

Ja bym tego modelu nie kupił po tym jakie kolega miał problemy ze swoim Roverkiem 200 (był u niego ponad 10 lat kupiony jako roczny) - taki uraz po tym, że nie zrobił nawet 100tys. Nie będę też pisał, że są awaryjne, bo mógł trafić wadliwy egzemplarz w fazie produkcji.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

03 Cze 2015, 00:00

Dzida to jest właśnie to... 1 będzie przeklinał auto, a 5 będzie mega szczęśliwych..
Najlepiej sprawdzić ogólną "statystykę" jak wypada auto w rękach różnych ludzi, będzie 1 gówniarz, który katuje auto, leje paliwo i nawet poziomu oleju nie sprawdzi, a drugi będzie podstawowo dbać o samochód i już jest pierwsza różnica.

Generalnie auto warte uwagi, wyróżnia się z tłumu, można powiedzieć, że poziom awaryjności podobny do segmentu, koszty utrzymania jak w segmencie, nie ma się co bać o koszty części, bo są dostępne bardzo dobrze i ceny jak w segmencie o czym napisałem.

Fenomenem jest, że większości ludzi auto się podoba, jest nietuzinkowe itp. itd, a jak przychodzi co do czego to się okazuje, że większość rezygnuje z zakupu na rzecz "dziwnych opinii", że auto ciężkie w naprawach, części nie ma, awaryjne itd.

Uwierzcie mi, że jest bardzo dobrze z tym autem, nie ma się czego bać. A jeśli ktoś się tego auta boi, to proponuję kupić Tico i nie będzie problemu. :ok:
j0zek

03 Cze 2015, 17:51

Dlatego wole nie robić złej opinii, bo wiem, że wiele tych autek jeździ, a moja opinia na podstawie jednej sztuki będzie nieadekwatna do rzeczywistości. :ok: Wole czytać opinie o nim ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika