Minivan do 25 tyś dla 2+1

26 Sty 2015, 18:13

Witam. Poszukuję auta dla rodziny 2+1. Codzienne dojazdy do pracy, weekendowe wyjazdy na zdjęcia w plener (trochę sprzętu, statywy), 2-3 wyjazdy wakacyjne w roku z obsadą 2+1 lub 2+2. Zakładany roczny przebieg to 12-20 tyś km.
W zasadzie nie wiem jakie auto wybrać. Na oku miałem Mazdę Premacy, ale kasy mam trochę więcej i bym wolał nowsze auto niż Premacy z 2003 czy 2004 roku. Premacy mi odpowiada pod względem ładowności i wymiarów zewnętrznych. Wymiary zewnętrzne, a w szczególności długość auta jest ważną cechą biorąc pod uwagę ograniczoną ilość miejsca do parkowania pod blokiem i na mieście.
Zależy mi na bagażniku około 350-400 litrów, silnik benzynowy, mała awaryjność (raczej dalekowschodnie auta). To chyba tyle.
nieludzki
Nowicjusz

Auto: Kia Ceed kombi 2010 1,6 benzyn
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Sty 2015, 19:09

Za ta kase dobrego Opla Zafire trafisz lub lepiej Mazdę 5. Silnik benzynowy Opel 1.8 zas Mazda 2.0.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda w zimowej aurze - opady śniegu i przymrozki, mgła
    Gdy występują opady śniegu i przymrozki, przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Oczyszczanie auta ze śniegu i lodu czy regularna ...
    Wiosna i więcej jednośladów na drogach
    Wiosenna pogoda sprzyja poruszaniu się po mieście jednośladem. Wyższe temperatury i słoneczna aura sprawiły, że na drogach można spotkać coraz więcej rowerzystów i motocyklistów. Dla kierowców czterech ...