24 Lis 2009, 22:27
Na raz zrobiły się 3 problemy -
1.chłodnica z której wyciekł płyn, ewentualnie waż i samochód sie zaczął grzać
2. słaby akumulator
3. Najważniejsze to że drugi raz zdarzyło mu się przerwać pracę silnika podczas jazdy, myślałem początkowo, że tylko na gazie bo raz już mi tak zgasł parę dni temu, ale dziś przerzuciłem na benzynę i nie pomogło. Wyrzuciłem na luz i trzymałem na obrotach ale i tak mimo wszystko go zamuliło i zgasł całkiem. Niestety 2 awaria słaby akumulator sprawił,że nie po 2 próbie odpalenia siadł i nie chciał zapalić ale co dziwne pierwszy raz z przewodów nie chciał odpalić :/
Mam nadzieję że się samochód nie przegrzał bo starałem się zeby nie doszło do maxa temperatury żeby się nie zagotował. To co mi powiedział poprzedni właściciel że na gazie zdarzało mu się gasnąc spadać z obrotów ale to mówił że jest przyczyną silniczka krokowego że jest zabrudzony. Bo w tym modelu chyba w oryginale nie ma przepływomierza i mówił żeby co jakiś czas czyścic preparatem np do czyszczenia gaźników.
Ale chyba później nie powinno to powodować że nie chciało auto odpalić. Jutro spróbuje z nowego akumulatora zapalić i zobaczymy czy da rade. ALe co powodowało przerwania pracy silnika :/