Daihatsu Feroza 1.6 16v - Gaśnie na zimnym silniku

24 Lis 2009, 21:38

Auto całe wakacje jeździło na LPG. 3tyg. temu założyłem nową pompkę paliwa, zalałem paliwo. Odpalił lecz po naciśnięciu na pedał gazu natychmiast zgasł. Problem jest tylko wtedy gdy jest zimny silnik. Dodam że przed wymianą pompki znalazłem spalony bezpiecznik od przekaźnika pompki. Po wymianie bezpiecznika zapaliła sie kontrolka silnika. Auto ciepłe czy zimne nie ma problemów z rozruchem. Silnik jest na wtrysku jednopunktowym. Świece nowe.
jasio1991
Nowicjusz

Miejscowość: Włodawa
  • 24 Lis 2009, 23:07

Skoro zaświeciła się kontrolka silnika,to najprościej podłączyć się pod komputer i sprawdzić,jaki błąd wyskoczył.Może to być np. czujnik temperatury cieczy chłodzącej lub awaria wtryskiwacza.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe III generacji
      Najmniej popularny typ instalacji LPG, będący niejako pośrednim pomiędzy II a IV generacją. Trudno obecnie spotkać nowe takie zestawy, gdyż rynek zdominowały systemy sekwencyjne. W instalacji gazowej III generacji wyeliminowano ...
      Scania serii R - najmocniejszy seryjny 730-konny silnik
      Podczas majowej prezentacji Scanii w Trier (Niemcy) poznaliśmy nową serię R wyposażoną w silniki V8. Wśród prezentowanych samochodów musiała oczywiście być Scania R z 730-konnym silnikiem. Jest to obecnie najmocniejszy ...