Witam wszystkich. Niby wątek z przed kilku lat ale może ktoś odpowie
![Tak :yes:]()
Mąż postanowił kupić samochód rodzinny 7-osobowy za kwotę ok.20 tys. Oczywiście pierwsze przeglądał nasze rodzime oferty ale w końcu trafił na mobile.de z myślą,że kupi taniej. Szukał,przeglądał i tak pewnego dnia trafił na swój ideał-wszystko i pod każdym względem(silnik,przebieg,zadbany i nawet kolor) w Niemczech.Zadzwonił na podany numer-gość nie odbierał a ogłoszenie w dziwny sposób zniknęło.Na drugi dzień dostaje "smsEkspres' że jeśli jest dalej zainteresowany samochodem to proszą o kontakt na
[email widoczny po zalogowaniu] zachęcony ceną oczywiście na @ pisze i co się dowiaduje...............................................................................................................................................................................................................................................Cześć i dziękuję za zainteresowanie moim Fordem Galaxy
Właśnie przeczytałem twój e-mail dotyczący mojego pojazdu. Ponieważ byłem w drodze, mogę ci teraz tylko odpowiedzieć.
Jestem Leino, jestem z Finlandii. Myślę, że mój niemiecki nie jest zbyt dobry. Niemiecki to nie mój język ojczysty. Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz.
- krótki opis: Van / Minibus 159700 km 103 kW (140 KM) Ręczna Diesel 10/2009 Grey Metallic, a cena jest do negocjacji.
- Opłaty letnie i zimowe są wliczone w cenę.
- 2 klucze z centralnym zamkiem
- TÜV 2019
- Niemcy zatwierdziły dokumenty niemieckie i niemieckie
tablice rejestracyjne .
Mój samochód jest bezwypadkowy, bez uszkodzeń i bez wypadku. Jestem właścicielem, osobą prywatną!
Dałem ci dodatkowe zdjęcia mojego pojazdu, żebyś mógł zobaczyć, że jest w bardzo dobrym stanie.
Mój samochód wygląda lepiej niż oni widzą zdjęcia.
Gdzie jesteś?
Jeśli naprawdę interesujesz się moim samochodem, usunę go z internetu.
Możesz do mnie dotrzeć pocztą lub telefonicznie, ale nie mówię po niemiecku.
Z poważaniem
Leino................................................................................................................................................................................................................................................................a w następnej wiadomości taka propozycja....................................................................................................................Muszę być z tobą szczery ... Teraz jestem z powrotem w domu w Finlandii.
Mieszkam w Rovaniemi, 96100, w Finlandii, a mój samochód jest tutaj ze mną.
Pracowałem w Niemczech (jako malarz samochodowy) iw tym czasie kupiłem samochód.
Jeśli chcesz kupić mój samochód Zorganizujemy wszystko z firmą transportową, ponieważ nie mam zbyt dużo wolnego czasu, a tydzień temu dostałem propozycję nowej pracy.
Jedyny powód, dla którego sprzedaję, nie korzystam z samochodu, a tutaj opłata za ubezpieczenie i rejestracja są bardzo wysokie.
Ale jeśli chcesz go kupić, logiczne wydaje się przeprowadzenie inspekcji przed ostateczną decyzją, więc zgodziłem się z firmą transportową, aby zaoferować prawo do zwrotu sprzed 1 do 5 dni przed przeniesieniem własności.
Firma przekaże mi pieniądze, jeśli tylko zdecydują się zatrzymać samochód, ponieważ uważam, że to sprawiedliwe.
Płatność zostanie dokonana na rzecz firmy transportowej (nie dla mnie) ... jak tylko mój samochód dotrze pod Twój adres, masz okres inspekcji od 1 do 5 dni, abyś mógł sprawdzić i przetestować przejazd mojego samochodu.
Cena sprzedaży wynosi 4100, - € włącznie z transportu z Finlandii na adres dostawy.
Czy jesteś gotowy na zakup mojego samochodu?
Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie i gwarantuję uczciwy i absolutnie poważny zakup.
Możemy rozmawiać przez telefon, ale nie mówię po niemiecku, może po angielsku.....(translate)...............................................................................................................................................................................................................................................I wtedy właśnie mąż zrezygnował z kupna twierdząc ,że za bardzo to śmierdzi
![Nie :no:]()
Ale ..................po dwóch tygodniach oferta znów się pokazuje-te same zdjęcia,ten sam numer telefonu - inne imię i nazwisko i ta sama sytuacja-kontakt tylko @ -i oczywiście całkiem w innym rejonie Niemiec. I weź tu człowieku szukaj sobie samochodu jak kantują na każdym kroku
![Wściekły :x]()