REKLAMA
Witam wszystkich, Panowie posiadam audi a3 98rocznik, 1.6 i mam taki problem, że podłoga od strony pasażera jest całkowicie mokra, wystarczy kciukiem nacisnąć i woda się sączy, wczoraj postanowiłem to w końcu rozebrać, a że robiłem to pierwszy raz to troszkę mi to zajęło, no i po tym co zobaczyłem, zgłupiałem już totalnie, otóż od strony pasażera wszystkie gumowe kołki są (chyba że czegoś nie zauważyłem) a od strony kierowcy, nie było jednego kołka tylko dziura, ale tam było sucho... może minimalnie było mokro właśnie z tyłu, bo to tam brakowało tego kołka, ale to się nie umywało do tego co jest od strony pasażera... no i teraz już nie wiem skąd to się może brać, napewno nie jest to wyciek z chłodnicy bo tam płynu nie ubywa, najbardziej mokro jest centralnie pod nogami z przodu i pod fotelem, z tyłu delikatnie mniej, natomiast pod schowkiem/tapicerką jest w miarę sucho. Zostawiłem tak auto od wczoraj, i nie wiem co teraz robić, czy lać wodę do środka i patrzeć czy gdzieś jakaś dziura jeszcze jest czy nie, no ale skoro od strony kierowcy nie ma zaślepki i dziura jest widoczna gołym okiem i nie ma tak mokro jak od strony pasażera, no to już nie wiem.
Przed chwilą przyszło mi do głowy że nie działa mi tylna wycieraczka/spryskiwacz (silniczek chyba padł) możliwe że tam coś się wylewa z płynu do spryskiwaczy? Zaraz idę zerknąć, ale to no to już tak sobie gdybam... panowie poproszę o jakieś wskazówki i w miarę prostym językiem, bo jestem z tych początkujących.
Wyciągnąłem wykładzinę całą i suszy się na słońcu, ale nie chciałbym żeby mi za miesiąc ten sam problem wrócił...
Panowie tak w ogóle, gdzie kupić taką zaślepkę, czy to czymś innym załatać ?
Dziękuje za każdą pomoc !