Mokra podłoga od pasazera AUDI A3 98r 1.6

17 Mar 2016, 11:49

Witam wszystkich, Panowie posiadam audi a3 98rocznik, 1.6 i mam taki problem, że podłoga od strony pasażera jest całkowicie mokra, wystarczy kciukiem nacisnąć i woda się sączy, wczoraj postanowiłem to w końcu rozebrać, a że robiłem to pierwszy raz to troszkę mi to zajęło, no i po tym co zobaczyłem, zgłupiałem już totalnie, otóż od strony pasażera wszystkie gumowe kołki są (chyba że czegoś nie zauważyłem) a od strony kierowcy, nie było jednego kołka tylko dziura, ale tam było sucho... może minimalnie było mokro właśnie z tyłu, bo to tam brakowało tego kołka, ale to się nie umywało do tego co jest od strony pasażera... no i teraz już nie wiem skąd to się może brać, napewno nie jest to wyciek z chłodnicy bo tam płynu nie ubywa, najbardziej mokro jest centralnie pod nogami z przodu i pod fotelem, z tyłu delikatnie mniej, natomiast pod schowkiem/tapicerką jest w miarę sucho. Zostawiłem tak auto od wczoraj, i nie wiem co teraz robić, czy lać wodę do środka i patrzeć czy gdzieś jakaś dziura jeszcze jest czy nie, no ale skoro od strony kierowcy nie ma zaślepki i dziura jest widoczna gołym okiem i nie ma tak mokro jak od strony pasażera, no to już nie wiem.

Przed chwilą przyszło mi do głowy że nie działa mi tylna wycieraczka/spryskiwacz (silniczek chyba padł) możliwe że tam coś się wylewa z płynu do spryskiwaczy? Zaraz idę zerknąć, ale to no to już tak sobie gdybam... panowie poproszę o jakieś wskazówki i w miarę prostym językiem, bo jestem z tych początkujących.
Wyciągnąłem wykładzinę całą i suszy się na słońcu, ale nie chciałbym żeby mi za miesiąc ten sam problem wrócił...

Panowie tak w ogóle, gdzie kupić taką zaślepkę, czy to czymś innym załatać ?

Dziękuje za każdą pomoc !
saseta00
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 03 09 2014
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: A3
Silnik: 1.6 106km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

17 Mar 2016, 13:01

Panowie polałem troszkę wody na szybę i już przynajmniej wiem z czego mniej więcej ta woda leci, bo z podszybia, zaraz po polaniu wszedłem do auta i zobaczyłem ze ciureczkiem sobie spływa zza schowka, tylko teraz co z tym zrobić ? Jakieś pomysły? Prosiłbym prostym językiem :)
No i panowie gdzie by te koreczki kupić ? Bo one już jakieś przegnite, pasowałoby to powymieniać. Dziękuje za pomoc !
saseta00
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 03 09 2014
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: A3
Silnik: 1.6 106km
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1998

17 Mar 2016, 21:09

Czy twój samochód, to przerobiony anglik ? Jesli tak, to może jakiś paprok źle pospawał gródź lub źle wkleił szybę i teraz sa takie cyrki. Do sprawdzenia masz:
1. domknięcie pokrywy filtra kabinowego czy dobrze dolega
2. drożność odpływów po pod podszybiem plastikowym osłaniającym wycieraczki
3. czy w okolicach podszybia/miejsca spoczywania szyby występuja ogniska rdzy

Takie koreczki dostaniesz na każdym szrocie, musisz po prostu wybrać pasujace od innego samochodu. Przed położeniem dywanu z powrotem dokładnie go wysusz, zaś podłogę umyj żeby nie było tego całego humusu tylko sama czysta karoseria.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

07 Lip 2016, 07:05

Proponuje odetkać kanały odwadniające na podszybiu.
alwaro
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
Prawo jazdy: 04 04 1988
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra G Coupe
Silnik: 2.0 Turbo 440 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    W zestawieniu 10 modeli, które ich pierwsi właściciele posiadają najdłużej, znalazły się wyłącznie japońskie samochody. Zdecydowanie prym wiedzie Toyota z 5 modelami, w czołówce są też Subaru, Lexus i trzy Hondy. ...
    Jak producenci kamuflują swoje prototypowe modele?
    Na kultowym Goodwood Festival of Speed po raz pierwszy w warunkach drogowych Toyota pokazała nową Suprę. Ale sportowego coupé nie mogliśmy podziwiać w całej okazałości, bowiem jego nadwozie zostało pokryte skutecznym ...