Następca Golfa do 18 tysięcy

10 Mar 2018, 14:36

Cześć, jakoś w październiku będę kupował nowe auto. Będę miał na nie odłożone około 18 tysięcy, chciałbym kupić w miarę dynamicznego sedana, z silnikiem benzynowym, którego będzie można bez problemu wrzucić w instalacje gazowa. Zastanawiałem się nad skoda superb/octavia 1.8T, vectra c 2,2 lub 2,0T, passatem b5 1,8T. Macie jakieś pomysły za czym można tez się rozglądać?
Fillon
Obserwowany

Auto: Vw golf 4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Mar 2018, 14:56

Jak chcesz dynamiki konkretnej to Octavia RS ale to zasadniczo tez Golf IV tylko w topowej wersji.
Ja bym poszukał A4 B6 1,8T żeby trochę odejść od tej płyty G4
Vectra C też ok ale ja bym szedł w 2.0T albo alternatywnie Saab 9-3 II

Także A4 B6 1,8T lub Vectra C/ Saab 9-3 II 2,0T
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

11 Mar 2018, 12:26

Właśnie zobaczyłem, że Audi i opel maja dwumase. Bać się tego w silniku benzynowym, czy olać sprawę bo nie jest tak obciążane jak w dieslu?
Fillon
Obserwowany

Auto: Vw golf 4
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti type 57 Sc Atlantic
    Bugatti Type 57 SC Atlantic. Produkcja modelu type 57 zaczeła się w 1934 roku i trwała aż do 1940. Wersja Atlantic weszła do produkcji w 1936 roku.Jean Bugatti był synem założyciela tej szlachetnej marki i zarazem projektantem ...
    Samochody terenowe - do połowy lat 70
    Historia pojazdów mogących poruszać się w trudnych warunkach drogowych, czy wręcz po bezdrożach, jest tak stara, jak same wehikuły napędzane silnikami, takimi czy innymi. Pierwsze „samojazdy” – jak ...