Nexia zawieszenie

15 Cze 2007, 17:34

Zauwazylem, ze w mojej Nexii lewe przednie kolo (lewa część maski) jest niżej niż prawa.
Myślałem, że to tylko zudzenie, ale mierząc od ziemi do nadkola, okazało się że to około 3 cm.

Czy to coś z zawieszeniem? nic nie trzaska na dziurach więc sam nie wiem? czy przyczyną może być, że jeżdżę sam i po prostu lewa strona ponosi większe obciążenia?
dave
Nowicjusz

• 16 Cze 2007, 09:30

Powietrze sprawdziłeś?? :P Jakby tak było jak ty mówisze że sam jeździsz to by się wydawało smieszne, moim to wina sprężyny która podtrzymują koło poszła...
    Daroo
    Początkujący

16 Cze 2007, 14:56

:D Sprzwdź ciśnienie w kole, a najlepiej we wszystkich; dobrze rano - koła nie są nagrzane. Możliwe, że opisane zjawisko wynika z różnic w poszczególnych oponach. Przód i tył mają różne ciśnienia i takie należy ustawić - najlepiej na stacji benzynowej.
    ... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
    czerepach
    Aktywny

Miejscowość: Mosina

16 Cze 2007, 18:04

Tak,myślę że będzie to spowodowane zróżnicowaniem ciśnienia w poszczegółnych oponach:)Nie jest raczej możliwe że zawiesznie zmieniało swoją wyskość z powodu że jeździsz sam :)
    It's nice to be important but is more important to be nice
    soleQ
    Aktywny

Miejscowość: kRk

16 Cze 2007, 18:16

soleQ napisał(a):Tak,myślę że będzie to spowodowane zróżnicowaniem ciśnienia w poszczegółnych oponach:)Nie jest raczej możliwe że zawiesznie zmieniało swoją wyskość z powodu że jeździsz sam :)
    Zależy jaka waga ciała :P
    Daroo
    Początkujący

16 Cze 2007, 19:27

ciśnienie w kołach sprawdzałem, ale na rozgrzanych, wszędzie mam około 2,2 i przód i tył?

o co chodzi z tą sprężyną? masz na myśli cały amortyzator?

ja podejrzewałem sworzeń wahacza? ale jak się dowiedzieć na pewno? mechanik mówi, że wszystko jest ok?
    dave
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Czy nowy Lexus CT zyska napęd elektryczny?
      Brytyjski magazyn Auto Express analizuje przyszłość popularnego w Europie Lexusa CT 200h przewidując, że nowa generacja samochodu, oparta na platformie TNGA pojawi się w 2020 roku i – w przeciwieństwie do aktualnego ...

19 Cze 2007, 17:43

proponowalbym sprawdzic czy nie poszla sprezyna,kiedys mialem tez ten sam problem w nexi ale z tylu, pekla sprezyna. :idea:
    misiek
    Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM