Nie działa centralny brak brzęczka i oświetlenia drzwi kiero

26 Gru 2017, 11:02

Witam wczoraj podczas montażu ( w przednich drzwiach lewa strona kierowcy ) dodam że to Golf 4 1.4 16V 99r. montowałem lampki w drzwiach tak zwane projektory logo VW i odpiąłem wtyczkę i przez przypadek zrobiłem zwarcie w tej kostce czyli dwa kabelki zwarły się i teraz nie ma centralnego ani brzęczka zapalonych świateł a także oświetlenia lewych drzwi dodam że drzwi pasażera da się zamknąć z kluczyka i chodzi centralny a także lampka drzwi pasażera więc tylko jedna strona mi padła i teraz pytam was co mogę sam zrobić pomóżcie :)
FarCray87
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 1989
Auto: Golf IV

26 Gru 2017, 19:59

A nie wpadłeś na pomyśł, że jak zrobiłeś zwarcie, to może przepalił się bezpiecznik? Jak myślisz - od czego są w samochodzie bezpieczniki?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Gru 2017, 11:01

Bezpieczniki wszystkie sprawdzone i są dobre gdyby było to takie proste nie zakładał bym tematu.
FarCray87
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 1989
Auto: Golf IV

27 Gru 2017, 22:10

W takim razie trzeba posprawdzać moduł BSA bądż BSI ( nie pamiętam jak to jest oznaczone w Golfach. Chodzi o to, żeby zmierzyć napięcie, czy wychodzi z tego modułu na te elementy jak i również czy przewody są całe. Z powodu tego zwarcia mogło się gdzieś coś upalić lub zwarcie mogło osłabić styk. Jak ci nie działa jedna strona, to poruszaj wiązką kabelków i wtyczką między drzwiami a karoserią. Być może tam coś już było słabe, a zwarcie dodatkowo spotęgowało problem i wyszedł całkiem przypadkiem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sezon na porywiste wiatry
    Od października do marca mamy w Polsce sezon na porywisty wiatr. Zimowe wichury różnią się od tych występujących latem swoją długotrwałością, ponieważ mogą siać zniszczenie nawet ponad dobę. Na co uważać w czasie jazdy ...