Nie działa klima, sprężarka na krótko nie łapie

24 Maj 2012, 17:26

Serdecznie witam userów tego forum, otóż w moim Leonie klima nie działa, czujnik ciśnienia nowy ale podpięty pod kompa pokazuje "0" sprężarka podpięta na krótko nie załącza się a napięcie dochodzące do sprężarki to 9v ... "Spec" od klimy proponuje wymianę cewki sprężarki, czy to może być przyczyną słabego napięcia oraz ciśnienia czujnika "0" a skutkiem tego może być nie działająca klima ? Nie wiem czy bawić się w cewkę czy odrazu kupić używany kompresor? Czy może mieliście podobny problem i wiecie gdzie jeszcze wypadało by zajrzeć ? Nie znam się za bardzo na tych sprawach a boje dać się oszukać na błahostkę za którą zapłacę krocie bądź wymiany coraz to kolejnych elementów...
Venum90
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 02 2009
Auto: Seat Leon MK1 1,9 tdi 110km

03 Cze 2012, 17:52

Ja w podobnym przypadku miałem problem ze sprzęgłem na kole pompy klimatyzacji.
kompromis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: chrysler
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...
    Lexus RX L - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Model RX dwie dekady temu zainicjował zupełnie nowy segment luksusowych SUV-ów i od tej pory jest jednym z najpopularniejszych modeli Lexusa na całym świecie. Jego najnowsza generacja w odmianie L jest o 11 cm dłuższa ...