Nie tankuje do pełna

12 Lip 2007, 20:59

Witam i pytam, jaka może być przyczyna tego ze do butli nie wchodzi wiecej niz 30% gazu. oczywiscie pozostałe 70 pozostaje puste?

Czy to moze być uszkodzony zawór?
nygusek
Nowicjusz

13 Lip 2007, 11:08

Wg mnie nie :)
Nie wyobrazam sobie aby silnik mial zassac gaz tak aby zrobic podcisnienie w niej . :roll:
Ale moze sie nie znam 8)
Wg mnie pewna ilosc gazu jest przewidziana aby zachowac płynność działania instalacji.
No ale w sumie to nie jestem pewnien do konca , moze ktos bardziej smart sie wypowie :D
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Lip 2007, 14:33

nygusek: to nawet na pewno jest uszkoszony zawór, ale wymaga wizyty w serwisie. Prawdą natomiast jest, że tankujemy 80% pojemności nominalnej butli - 20% to przestrzeń bezpieczeństwa na powstawanie pewnej ilości par, w końcu ciekłego, tankowanego gazu.[/b]
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Niebezpieczne jesienne weekendy
    Wciąż zbyt wielu polskich kierowców ignoruje ryzyko związane z prowadzeniem samochodu po spożyciu alkoholu, takie jak większa brawura, gorsza umiejętność oceny sytuacji na drodze czy spowolnienie reakcji za kierownicą. ...