Pytanie odnośnie zakupu samochodu z nie pełną dokumentacją

19 Sty 2010, 19:01

Witam z góry pragnę przeprosić jeżeli umieściłem w złym dziale ,ale nie wiedziałem gdzie mógłbym umieścić taki temat.Mam takie pytanie chciałbym kupić fiata 126p na "przerobienie na buggiego" niestety jest pewien problem z dokumentacją samochodu.Samochód znajduje się teraz u pewnego pana który kupił go od jeszcze innego (2 tygodnie temu) ,któremu policja zabrała twardy dowód w 2003roku z powodu braku przeglądu i tak zostało do dzisiaj z kolei ten właściciel który go teraz posiada zrobił przegląd samochodu ,ale niestety nie ma opłaconego ubezpieczenia.Papiery jakie są to: kopia twardego dowodu , przegląd , umowa kupna sprzedaży z poprzednim właścicielem , kwitek od policji z Nowego Sącza ,że twardy dowód został odebrany.Cały problem tkwi w tym ,że ten właściciel chce teraz sprzedać tego fiata za 100zł! ,a ja mam dylemat czy go wziąć czy też nie , nie chcę się pakować w jakieś niepotrzebne kłopoty lub dodatkowe koszta. Chciałbym również zaznaczyć ,że samochód kupił bym tylko po to żeby wyciągnąć z niego wszystkie części ,a "budę" zezłomować...niestety do tego jest potrzebne ubezpieczenie ,a do ubezpieczenia twardy dowód... nie można tego jakoś inaczej zrobić?
dreamskiller
Nowicjusz

Miejscowość: Krynica

21 Sty 2010, 00:00

jeśli nie szukasz kłopotów to nie kupuj tego samochodu bo będzie trochę zachodu z wyjęciem twardego dowodu.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie pozwól, by zeszło ciśnienie z opon
    Zasada 3xP - Porządne opony, Profesjonalny serwis oraz Prawidłowe ciśnienie – to jedna z najważniejszych reguł w przypadku pojazdów. Dlaczego? Ponieważ zły wybór ogumienia, jego złe założenie lub obsługa, ...