Niecodyienna stucyka w strefie

19 Lut 2010, 14:44

Panowie miałem tak dziwną stłuczkę stoję sobie na wyjeździe z bloku a gość wali mi w bok... Dokładnie w drzwi kierowcy. Problem jak ustalić że nie moja wina?? Bo dla policji jedziesz z podporządkowanej to twoja wina. A że brak mi doświadczenia usunąłem auto :mad: a on cofnął do tyłu.
Bo ludzie chcieli wjechać do bloku.....

Na moich drzwiach ładnie widać kąt uderzenia że nie mogłem gościowi wyjechać bo by mnie przerysował do przodu czy do tyłu... a tu jest po prostu wbicie się jego prawym bokiem.

Zrobilem zdjęcia ale kilka minut po zdarzeniu i po zmianie miejsc... Bardzo delikatnie widać ślady goscia :roll: Ale padało jak skurczybyk spadło 20 cm śniegu tego wieczora.

Czy zdjęcia śladu przykryte śniegiem dość mocno mogą być dowodem ??

Bo poza kątem widocznym na drzwiach... i tym że tam jest 20 km/h a gosc wgniótł mi drzwi tak ze nie chciały się zamknąć i że zalegał tam śnieg na którym jest "mocny wjazd" i tuż przed śniegiem studzienka głęboka na 2 palce :lol:

ps. ta studzienka i snieg są troche za daleko... i ten wyjazd jest taki bardzo delikatny przyokraglony

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Mam jakies szanse to wygrać :( ??
homman
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpacie

19 Lut 2010, 19:34

Troszkę to niejasno opisałeś. Na tym pierwszym zdjęciu które auto jest twoje? No i na tym ostatnim - co oznaczają poszczególne kolorowe rysunki?
Stałeś na miejscu parnikgowym i chciałes wyjechać, czy wyjeżdżałeś ze strefy zamieszkania na główn i w ciebie uderzył ten co jechał główną czy jak to było? Jakieś naki tam były na tym skrzyżowaniu czy jak?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Lut 2010, 04:40

Ja to 1 gość to 2

Ja stoje na wyjezdzie ze strefy A gość wali mi w bok...

A rysunki na okraglo jest zaznaczona studzienka. potem zalegajacy snieg
A przy strzałce bardzo delikatnie widać ślad jak gość we mnie wjechal... ale to zjecie bylo 1h po zdarzeniu jak sie rozjechalismy i snieg przykrył ślad... :roll: zebym wtedy to zobaczyl to policjanta za fraki i paczaj
homman
Nowicjusz

20 Lut 2010, 10:46

W takim razie sprawa jest zawiła - teoretycznie winnym jest ten co jechał. Ty stałeś, więc nic nie mogłeś zrobić. Ale... Zapoznaj się z art. 46 pkt 1 oraz art. 49 pkt 1 pdpkt 1 oraz najważniejsze art. 49 pkt 2 pdpkt 4.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

20 Lut 2010, 10:59

Słuchaj żebym miał zdjęcia gdzie gość stał gdzie ja stałem...

A tu tak stłuczka... gość wysiada ja tez... mowi ślisko było.. a zaraz ze moja wina... Cofie do tyłu ja dzwonie na policje... I tez musialem usunąc samochod bo nikt nie mogł wjechac... A jakbym zrobił foty................. Albo zeby ten slad było lepiej widac...

A tak wydam w ciul kasy na biegłego.. zapłace za sąd... i kija z tego ?????? Dla mnie kąt na drzwiach widać na oko... A jakis grafik poradził by sobie ze śladem
homman
Nowicjusz

20 Lut 2010, 15:47

A czy nie było tak, że koleś jechał autem, Ty mu wyjechałeś, ale wyjeżdżałeś wolno i zdążyłeś się zatrzymać, a on jechał szybciej i nie wyhamował?
Trudno Ci będzie udowodnić niewinność.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Stresujący manewr parkowania dla Kierowcy
    Umiejętne parkowanie jest równie ważnym elementem bezpiecznej jazdy jak poruszanie się po drogach. Tymczasem jeden na czterech kierowców ma problemy z parkowaniem(1). Kierowcy przyznają, że wolą zaparkować dalej ...

20 Lut 2010, 17:44

1. Stałeś więcej niż 10 metrów od skrzyżowania?
2. Stałeś w miejscu do tego przeznaczonym, czyli w miejscu oznaczonym znakiem D18 ( parking)?
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

20 Lut 2010, 17:45

po 1 gość wcale nie hamował
po 2 gdybym mu wyjechał na takim delikatnym wyjeździe to walnoł by mi albo w przud.. błotnik lampy itd.. albo w tył a nie w mój słupek

Po 2 gie gdybym gościowi wyjechał to przerysował by mi auto... A on wwalił się we mnie centralnie... Po prostuwystarczylo zeby odbił gość na lewo.. wychamował... A ja podejrzewam ze gość wjechał w ten śnieg stracił przyczepność i pociągło go we mnie.. Zreszta mowie na tym zdjeciu jest bardzo delikatny ślad.. tylko moze nie na te rozdzielczosci :)

[ Dodano: Sob Lut 20, 2010 16:48 ]
MotoAlbercik napisał(a):1. Stałeś więcej niż 10 metrów od skrzyżowania?
2. Stałeś w miejscu do tego przeznaczonym, czyli w miejscu oznaczonym znakiem D18 ( parking)?

eee nei bardzo rozumie?? 10 metrow od skrzyzowania ?? to sie 5 samochodow zmieści :shock:

A znaku D18 tam nie ma choc glowy nie daje.. po prostu jest ta droga "główna" 20km/h i od niej odchodzą drogi do 3 czy 4 bloków i parkingów przy nich.. I ja z takiej drogi wyjezdzałem
homman
Nowicjusz