Niepotrzebny off top

16 Kwi 2025, 21:50

W takim razie proponuje zmienić regulamin:
Pkt. 8 Podczas pisania wiadomości nie dozwolone jest:
h. prześladowanie, obrażanie, i używanie niecenzuralnych słów względem innych użytkowników

* za wyjątkiem sytuacji gdzie dany użytkownik poleca markę X, model Y auta z silnikiem Z który wg innego użytkownika i w jego mniemaniu jest nieodpowiedni, wówczas dozwolone jest obrażanie, poniżanie i używanie niecenzuralnych słów bez jakichkolwiek konsekwencji.

Bo po co uskuteczniać fikcję?
Są równi i równieśni na forum?

Generalnie sprawę przedstawiam już adminowi i zarządowi forum, generalnie też będę dążył do tego żeby przyjrzeć się działalności Mike`a jako moderatora i jego bierności wobec jasnych sytuacji.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

16 Kwi 2025, 22:02

mike napisał(a):Czyiś argument "bo w Holandii się lepiej zarabia" z grubsza przemilczę, bo nie po to wyjeżdża się za granicę, żeby wszystko topić w aucie, które zawsze można kupić lepsze,

To był mój cytat i ok przeszkadza Ci polecanie Audi z jakimś silnikiem ale już propozycje kolegi wyżej, którego tak bronisz mężnie typu:
szybki napisał(a):Reszta to weryfikacja ogólna mechaniki i korozji (koniecznie). Ruda będzie na 100% tylko ciekawe ile. Możesz rozglądać się za Mazdą 6 1,8/2,0 tu trzeba uważać bardziej na rdzę.

Już Ci nie przeszkadza tak? gdzie lakierowanie jednego elementu myślę że spokojnie można liczyć 250-300€
I wtedy już warto naprawiać, reanimować blacharkę i wydawać kasę, ale na silniki w Audi już nie?

Generalnie kibicuje koledzę żeby dał radę zdziałać coś na forum w kontekście porządku i ładu bo serio nie dziwie się jego postawie :ok:
Mariuszekk
Nowicjusz

17 Kwi 2025, 07:45

Mariuszekk napisał(a):Już Ci nie przeszkadza tak? gdzie lakierowanie jednego elementu myślę że spokojnie można liczyć 250-300€
I wtedy już warto naprawiać, reanimować blacharkę i wydawać kasę, ale na silniki w Audi już nie?

Kolego:
- rdza jest łatwa do weryfikacji, można nawet zrobić foty i je wysłać np.koledze blacharzowi w pl.
- rdza nikogo nie zaskoczy. Kupisz czyste auto to na drugi dzień nie będzie zardzewiałe.

Natomiast technologia TSI w marce premium może zaskoczyć kierowce z chwili na chwilę. A kierowca jest zagranicą więc nie ma tam specjalistów od napraw ani rozkminek jak problem naprawić tylko jest wymiana.
Mariuszekk napisał(a):Generalnie kibicuje koledzę żeby dał radę zdziałać coś na forum w kontekście porządku i ładu bo serio nie dziwie się jego postawie

Super to to może się złożysz na możliwe straty autora tematu w ramach wsparcia ideologicznego ?

Trevor napisał(a):Generalnie sprawę przedstawiam już adminowi i zarządowi forum, generalnie też będę dążył do tego żeby przyjrzeć się działalności Mike`a jako moderatora i jego bierności wobec jasnych sytuacji.

Przedstaw, razem z tym tematem gdzie Twoja chorą ideologia przyjęła monstrualne rozmiary bez żadnych refleksji iż może komuś bardzo zaszkodzić.
Zachowujesz się tak jakby autor tematu by Twoim wrogiem a Ty chcesz mu zrobić na złość celowo wprowadzając go w błąd.

Można przymknąć oko na te Twoje filozofię co kiedy poprawiono, można przymknąć oko na pobieżne "liźnięcie" tematu pt. już poprawiono i dalej żyli długo i szczęśliwie co przy tych autach jest nieprawdą ale polecanie komuś kto mieszka zagranicą starego auta nijak pasującego do jego potrzeb (co sam napisał) , technologicznie zaawansowanego, drogiego w naprawach i serwisie oraz miernej jakości jest albo wypełnienie chorej ideologii marki albo celowym działaniem na niekorzyść pytającego.

Ty zamiast mieć refleksje że dałeś ciała, ściemnić że sorki nie doczytałem tematu to grasz sceny histerii jak to bardzo jesteś poszkodowany bo zasugerowałem że jesteś chory i powinieneś się leczyć.

Przepraszam, ale jak ktoś zachowuje się jak nawet nie fanatyk tylko ortodoksyjny wyznawca przedmiotu martwego musi to zweryfikować na różnych płaszczyznach w tym psychicznych.

Nie wyobrażam sobie takiej miłości do jednej marki nawet jak postawiono by mi model auta za 10mln.złotych a niestety u Ciebie jest źle, bardzo źle.

Nie panujesz nad tym.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

17 Kwi 2025, 08:22

szybki napisał(a):Kolego:
- rdza jest łatwa do weryfikacji, można nawet zrobić foty i je wysłać np.koledze blacharzowi w pl.
- rdza nikogo nie zaskoczy. Kupisz czyste auto to na drugi dzień nie będzie zardzewiałe.

Tak, tak laik który nie ma pojęcia o motoryzacji samochodach, którego zaskoczy silnik turbo w aucie iluś letnim nagle sobie zweryfikuje rdzę, kolega chyba nie czyta tego co pisze albo pisze tylko żeby pisać.
Pomijając koszty naprawy, które wyjdą zapewne jeszcze więcej niż naprawa mechaniczna.

Jak chcesz na siłę siebie wybielić to pisz sensowne arguemnty a nie że laik który nie wie nic o samochodach będzie rdze sobie weryfikował, a przy okazji sprawdź sobie stawki blacharzy/lakierników za granicą bo chyba masz braki w wiedzy na ten temat.
Mariuszekk
Nowicjusz

17 Kwi 2025, 08:46

Mariuszekk napisał(a):Tak, tak laik który nie ma pojęcia o motoryzacji samochodach, którego zaskoczy silnik turbo w aucie iluś letnim nagle sobie zweryfikuje rdzę,

Czy ja wiem czy nie zweryfikuje...
Jedziesz na skp i wchodzisz z diagnosta na kanał I szukasz rudej, często diagnosta sam obejrzy dokładnie i ci pokaże. Ja jako laik tak robiłem i nie było problemu i sami diagnosci mówili 'panie przygotuj sobie do 10k na ogarnięcie tego'. A co do diagnostyki mechaniki to nikt się tego nie chce tykać. Diagnosci mówią wprost że to nie ich działka a mechanik raczej nie ogarnie ci terminu na szybko przed zakupem albo powie wprost że nie chce brać odpowiedzialności za powiedzenie laikowi 'tak ten silnik jest w spoko stanie'.

Także imo łatwiej sprawdzić ruda i uniknąć wtopy niż sprawdzić współczesny silnik, czy ogólnie technikę już pomijając że wielu rzeczy nie sprawdzisz
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: AR Giulietta
Silnik: 1.4 T-Jet 120km
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

17 Kwi 2025, 08:59

Trevor napisał(a):W takim razie proponuje zmienić regulamin:
Pkt. 8 Podczas pisania wiadomości nie dozwolone jest:
h. prześladowanie, obrażanie, i używanie niecenzuralnych słów względem innych użytkowników

* za wyjątkiem sytuacji gdzie dany użytkownik poleca markę X, model Y auta z silnikiem Z który wg innego użytkownika i w jego mniemaniu jest nieodpowiedni, wówczas dozwolone jest obrażanie, poniżanie i używanie niecenzuralnych słów bez jakichkolwiek konsekwencji.
i właśnie o tym pisałem - wszyscy źli, Trevor Chrystus tego forum.

Swoją drogą - zauważ, że off top, który zarzucasz Szybkiemu pojawia się zawsze po twojej wypowiedzi. Przypadek? :wink:
Trevor napisał(a):będę dążył do tego żeby przyjrzeć się działalności Mike`a jako moderatora i jego bierności wobec jasnych sytuacji.
też mnie zastanawia, czemu jeszcze cię nie zbanowałem :ok:
Mariuszekk napisał(a):gdzie lakierowanie jednego elementu myślę że spokojnie można liczyć 250-300€
a to nie można tego sprawdzić? W porównaniu do silnika, stan podwozia łatwiej ocenić, no chyba, że znasz SKP na którym rozbiorą ci silnik, to szacun
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła drogowe
    System automatycznych świateł drogowych automatyzuje – jak sama nazwa wskazuje – przełączanie świateł z drogowych na mijania i odwrotnie. Nie eliminuje jednak problemu, jakim jest gorsza widoczność wynikająca ...

17 Kwi 2025, 13:46

Wstrzymajcie się na chwilę, popcorn mi się skończył :lol:

Trevor napisał(a):Generalnie sprawę przedstawiam już adminowi i zarządowi forum, generalnie też będę dążył do tego żeby przyjrzeć się działalności Mike`a jako moderatora i jego bierności wobec jasnych sytuacji.

Proponuję jeszcze powołać komisję sejmową :lol:
Ewentualnie sąd kapturowy.
Wg mnie każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, w tym negatywną.
Moderatorzy pisząc posty, są normalnymi użytkownikami forum i również mają prawo wyrażać swoje opinie.
Po za tym można by ten spór przenieść do osobnego wątku.
Bo likwidować, to bym tego nie likwidował. Takie nieporozumienia trzeba przedyskutować i w miarę możliwości wyprostować. Tak jak kiedyś sprawę z nadgorliwością jednego moderatora :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV

17 Kwi 2025, 14:28

mike napisał(a):i właśnie o tym pisałem - wszyscy źli, Trevor Chrystus tego forum.

Ok to wskaż mi w którym temacie, pisałem kiedykolwiek do kogoś, że jest "chory psychicznie", "ma się leczyć", czy że jest "nienormalny"jak kolega Szybki fundujący mi takie komplementy od wielu lat...

mike napisał(a):Swoją drogą - zauważ, że off top, który zarzucasz Szybkiemu pojawia się zawsze po twojej wypowiedzi. Przypadek?
Nie off-topy żadne tylko PONIŻANIE, OBRAŻANIE i stosowanie NIECIERNZURALNYCH OKREŚLEŃ wobec drugiego użytkownika.

mike napisał(a):też mnie zastanawia, czemu jeszcze cię nie zbanowałem
Ok to zbanuj mniej, pewnie...najlepsze wyjście, zastanawia mnie ewidentnie nie podoba CI się ta rola moda, nie wiesz co masz ze sobą zrobić i ok, nie musisz nim być ale nie musisz też tego tak demonstracyjnie pokazywać :ok:

Jakbyś nie wiedział na tym forum istnieje coś takiego jak REGULAMIN, którego respektowanie powinieneś nadzorować a celowo tego nie robisz, szczególnie w odniesieniu do niektórych userów pod ochroną, do tego wykraczasz poza Twoje prawa jako moda.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Rok produkcji: 2017

17 Kwi 2025, 15:26

Trevor napisał(a):Jakbyś nie wiedział na tym forum istnieje coś takiego jak REGULAMIN, którego respektowanie powinieneś nadzorować a celowo tego nie robisz, szczególnie w odniesieniu do niektórych userów pod ochroną, do tego wykraczasz poza Twoje prawa jako moda.

Trevor, takie pytanie. Zgłaszasz te kontrowersyjne posty? Pewnie nie.
Po drugie.
Wiem, że spotykasz się tu z ostracyzmem, ale tak to już jest, jak się sika pod wiatr. Skarżenie do admina tego nie zmieni, a pewnie tylko pogorszy sprawę.
Moja rada. Pisz merytorycznie, zbijaj argumenty adwersarzy, zgłaszaj kontrowersyjne wypowiedzi. Jesteś w mniejszości, więc to Ty powinieneś się bardziej starać.
Pokazać, że jesteś ponad te szczeniackie pyskówki.
Ps . Audi to kupa :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Kwi 2025, 22:33

yeti65 napisał(a):Moja rada. Pisz merytorycznie, zbijaj argumenty adwersarzy,

Tu jest pies pogrzebany. Ciągle tylko ogólniki ewentualnie roczniki po których następuje "już poprawione" i dalej jest sielanka co wiadomo jest nieprawdą. Tak naprawdę nie ma żadnych konkretów i w sumie ich nie będzie bo do nich potrzeba trochę życia i doświadczenia w realu.
yeti65 napisał(a):Pokazać, że jesteś ponad te szczeniackie pyskówki.

Trzeba odróżnić szczeniackie pyskówki typu moje jest mojsze niż Twojsze tylko trzeba przejść do konkretów.
Co tu mamy ?
Kolejny raz skrajnie nie trafione typy które mają jeden wspólny mianownik z pozostałym ortodoksyjna miłość do marki.

I pół biedy jak ktoś napisałby szukam turbiaka, potrzebuje przyspieszenia, potrzebuje premium do jazdy ale tu jest skrajnie na odwrót+ograniczony budżet+ miejsce zamieszkania.

W stopce masz Lancera :D to tak jak napisał byś potrzebuje sedana, taniego w jeździe do przemieszczania się z po bułki z walizką i odpowiada mi parametrami Lancer 1,8 a ja wiedząc że się nie znasz wcisnął bym Ci Lancera Evo 10 :twisted:

Po pierwszym zatankowaniu + pierwszym serwisie nie wku....wił byś się do białości na internet ? Spalanie 15l a w serwisie 5k.i to na dzień dobry.

Tu jest dokładnie taka sama sytuacja.
szybki
Moderator - Tuning

18 Kwi 2025, 09:34

yeti65 napisał(a):Trevor, takie pytanie. Zgłaszasz te kontrowersyjne posty? Pewnie nie.
Po drugie.

Oby zglosił
yeti65 napisał(a):Wiem, że spotykasz się tu z ostracyzmem, ale tak to już jest, jak się sika pod wiatr. Skarżenie do admina tego nie zmieni, a pewnie tylko pogorszy sprawę. Moja rada. Pisz merytorycznie, zbijaj argumenty adwersarzy, zgłaszaj kontrowersyjne wypowiedzi. Jesteś w mniejszości, więc to Ty powinieneś się bardziej starać.
Wszystko super tylko nie wydaje Ci się że nawet gdyby ktoś tu polecił motorynkę albo traktor to jednak kultura wymaga aby jakies minimum przyzwoitości stosować? Można kogoś skarcić za to ale nie obrażać no bądźmy poważni, natomiast kolega wyżej zasłania się ciągle jakimiś opowiastkami a sedna sprawy chyba nie rozumie albo nie chce zrozumieć. Nie jest istotne ile ktoś wyda, jakie problemy go spotkają, Trevora do więzienia nie wsadzi, jest rozmowa i jest forum a nie praca doktorancka Ale cóż ta dyskusja nie ma sensu Panowie wyżej zamiast odnieść się do problemu to odwracają kota ogonem Tak w woli jasności ten sam temat od autora pojawił się na innym forum i ewidentnie autor szuka jednak dynamiki też a nie żeby auto się toczyło, ale nie będę linkami obcymi rzucać.
Mariuszekk
Nowicjusz

18 Kwi 2025, 11:18

Mariuszekk napisał(a):Oby zglosił

Też na to liczę tym bardziej że akurat ten temat jest sztandarem tego jak można komuś wyrządzić szkodę przez internet.

Mariuszekk napisał(a):Wszystko super tylko nie wydaje Ci się że nawet gdyby ktoś tu polecił motorynkę albo traktor to jednak kultura wymaga aby jakies minimum przyzwoitości stosować?

O czym znowu piszesz ? Dopiero o rdzy skończyłeś teraz będziesz udawać frywolnego któremu coś się powie albo nie powie a potem będzie "upss przepraszam".

Rozmawiamy tu o działaniu na czyjąś szkodę przy wręcz patologicznym uwielbieniu jednej marki !!!! ROZUMIESZ ???

Nie użyłem epitetów które obraziły tego pana tylko wysłałem go na leczenie bo to trzeba odebrać w tych kategoriach.

Jest jeszcze opcja robienia komuś na złość albo celowego narażania na straty finansowe.

Zanim coś odpiszesz dokładnie przeczytaj co było wcześniej napisane !!!!
szybki
Moderator - Tuning

19 Kwi 2025, 05:29

Mariuszekk napisał(a):Wszystko super tylko nie wydaje Ci się że nawet gdyby ktoś tu polecił motorynkę albo traktor to jednak kultura wymaga aby jakies minimum przyzwoitości stosować? Można kogoś skarcić za to ale nie obrażać no bądźmy poważni,

Chyba trochę przesadzasz z tym obrażaniem.
Jest sporo ironicznych sugestii o tym, że adwersarz nie ma racji, typu:
Lecz się na nogi, bo na głowę już za późno.
A w domu to wszyscy zdrowi?
Chyba cię pogięło.
I raczej nikt nie kojarzy tego typu wypowiedzi, jako realne podejrzenie choroby psychicznej.
Tego typu powiedzenie, byłoby wysoce niewłaściwe, gdyby ktoś naprawdę miał problemy psychiczne. W realu jakoś nikogo to nie obraża, a przynajmniej ja się z czymś takim nie spotkałem. Wśród znajomych lecą teoretycznie grubsze rzeczy i też nikt się nie obraża.
A jak komuś to przeszkadza, to nie ma lepszego sposobu, niż ignorowanie tego typu zaczepek, a nie nakręcanie się, bo moje słowo musi być ostatnie.
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Kwi 2025, 09:47

Trevor napisał(a):Ok to wskaż mi w którym temacie, pisałem kiedykolwiek do kogoś, że jest "chory psychicznie", "ma się leczyć", czy że jest "nienormalny"jak kolega Szybki fundujący mi takie komplementy od wielu lat...
napisałem wyżej - wg mnie przesadził, ale czytając twoje ciężkostrawne posty każdy mnich stałby się szalejącym psychopatą z siekierą
Trevor napisał(a):Nie off-topy żadne tylko PONIŻANIE, OBRAŻANIE i stosowanie NIECIERNZURALNYCH OKREŚLEŃ wobec drugiego użytkownika.
nikt nie nazwał tutaj nikogo na k ani na ch, o reszcie napisał Yeti w ostatni poście
Trevor napisał(a):Jakbyś nie wiedział na tym forum istnieje coś takiego jak REGULAMIN, którego respektowanie powinieneś nadzorować a celowo tego nie robisz, szczególnie w odniesieniu do niektórych userów pod ochroną, do tego wykraczasz poza Twoje prawa jako moda.
respektowanie regulaminu proponuję zacząć od siebie :ok: u mnie nie ma z tym problemu, natomiast jestem dość liberalny. Niestety nie mogę go egzekwować zupełnie dosłowny, ponieważ byłbyś wtedy jeszcze bardziej uciemiężony :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

19 Kwi 2025, 10:40

mike napisał(a):napisałem wyżej - wg mnie przesadził, ale czytając twoje ciężkostrawne posty każdy mnich stałby się szalejącym psychopatą z siekierą

Przesada dotyczy obydwu stron.
Branie pod uwagę tego, że ktoś po jednym poście Trevora zrujnuje swój majątek na nieprzemyślany zakup, jest równie nieracjonalne jak obrażanie się w internecie. Myślę, że tu bardziej chodzi o sprawy ambicjonalne.
Ja tam jestem zdecydowanym przeciwnikiem VAGa jako koncernu i wszystkich jego marek, a to, ze Trevor poleca jakiś model VAGa ani mnie ziębi, ani grzeje. Pewnie raz czy dwa chętnie wbiję szpilkę, ale nie przyszłoby mi do głowy, by z tego powodu sekować chłopaka.
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika