Niepotrzebny off top

16 Kwi 2025, 10:31

Ponieważ na tym forum nie ma moderatorów to ja dzisiaj zgłaszam adminowi całą sprawę i szybkiego i jego obrażania innych użytkowników, rozwalania każdego tematu, rozbienia offtopów i rażącego wykraczania poza granice prawa na tym forum.
Szybki powinien być już dawno zbanowany, gość który ubliża innym nie może działać na forum.
I dziwi mnie że taki Kao czy Mike tego nie widzą, zapewne specjalnie.
Na tym forum jest regulamin, który notorycznie jest łamany przez kolegę wyżej.

art. 216 k.k. Zgodnie z tym przepisem: „§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

16 Kwi 2025, 10:57

Trevor napisał(a):Na tym forum jest regulamin, który notorycznie jest łamany przez kolegę wyżej.

Szanowny Trevor problem polega na tym że Twoja miłość do marki zasłoniła zdrowy rozsądek.
Rozumiem że będziesz się ścigać co jest ładniejsze, co przejedzie tyle czy tyle jak kupimy nowe, rozumiem wiele aspektów dyskusji ale rozmawiamy o tym że totalny laik będąc za granicami Pl, w bardzo drogim kraju usług motoryzacyjnych ma się przemieszczać z punktu a do b !!!!
Rozumiesz to czy dalej nie kumasz wystarczy mu w odczuciach zwykle auto a co najważniejsze PROSTE i nie obarczone wadami.

Proponujesz auta które nie pasują do wymogów tematu a co najważniejsze mogą przysporzyć masę problemów chociażby finansowych !!!!

Skoro dla Ciebie najważniejsze jest to że ma być Audi a nie to że ktoß takiego auta nie potrzebuje i na 200% nie jest przygotowany na jego serwisw Holandii to zakrawa na Twoje celowe działanie ma niekorzyść autora tematu albo na celowe zaniżanie poziomu forum.

Więc już daj sobie spokój bo narażasz na szkody finansowe ludzi których nie znasz.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

16 Kwi 2025, 11:08

Trevor napisał(a):art. 216 k.k. Zgodnie z tym przepisem: „§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

Halo? Policja? Proszę przyjechać na forum! :lol:
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: AR Giulietta
Silnik: 1.4 T-Jet 120km
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

16 Kwi 2025, 11:15

rupertpumpkin napisał(a):Halo? Policja? Proszę przyjechać na forum!

Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę bo patrząc po wypowiedzi na poziomie 15 latka to widać że chyba nie, że to forum jest publiczne i jest właściciel, który za nie odpowiada.
A do tego są instytucje, które nadzorują publiczne fora, strony itd, jak dostanie właściciel karę ileś tys zł, to zobaczymy wtedy.
Bo ja to po prostu mogę zgłosić i tyle.

Z resztą rozmawiam już i ustalam żeby szybki stracił bezpowrotnie rangę...
Trevor
Zaawansowany

16 Kwi 2025, 11:31

Trevor napisał(a):resztą rozmawiam już i ustalam żeby szybki stracił bezpowrotnie rangę...

Powiem Ci lepiej ją mogę sam zrezygnować z "rangi" w imię walki ze szkodnikami motoryzacyjnymi.

Dla mnie celowe narażanie kogoś na straty finansowe jest działaniem patologicznym które trzeba tępić.

Jak najbardziej jestem otwarty na wspólne działania mające na celu poprawę bezpieczeństwa osób chcących zasięgnąć rady na forum.
szybki
Moderator - Tuning

16 Kwi 2025, 11:31

szybki napisał(a):Proponujesz auta które nie pasują do wymogów tematu a co najważniejsze mogą przysporzyć masę problemów chociażby finansowych !!!!

Po 1) za granicą zarabia się dużo więcej niż w PL, więc nikt nie dostaje 4k pln na rękę nie będzie serwisował za takie zarobki aut.
Po 2) naprawy silników już są meeega drogie, ale napraw rdzy, blacharka, lakiernictwo taniocha :mrgreen:
Po 3) Gość jako propozycje pokazuje Audi ze 160 końmi turbo, a ma sobie kupić skodę 1,6 100 koni

Także niezły odjazd
Mariuszekk
Nowicjusz

16 Kwi 2025, 12:01

Mariuszekk napisał(a): 1) za granicą zarabia się dużo więcej niż w PL, więc nikt nie dostaje 4k pln na rękę nie będzie serwisował za takie zarobki aut.
Po 2) naprawy silników już są meeega drogie, ale napraw rdzy, blacharka, lakiernictwo taniocha
Po 3) Gość jako propozycje pokazuje Audi ze 160 końmi turbo, a ma sobie kupić skodę 1,6 100 koni

Następny !!!!

Autor napisał że chce przemieszczania z punktu a do b. Auto wybrał w ciemno 1,8tsi bo się nie zna !!!! Rozumiesz !!!!????

W Toyocie która mu się podoba wymieniłem usterki bo trzeba to zrobić a w typach naszego miłoßnika marki tych usterek może być x100 i wspomniał coś ???!!! Czy znowu będzie pisanie o wypustach, rocznikach z paskiem albo bez paska rozrządu ???

Jak laik to przeczyta to co pomyśli ?!!

Przestań do tego uprawiać mitologię o Polakach za granicą bo uwierz mi że jest im trudno o tą rozrzutność tak żeby kuoić śmiecia ładować w niego kasę. Do tego tam nie ma takich warsztatów jak u nas, wszystko opiera się na wymienianiu na nowe, nie ma regeneracji, nie ma używek.
szybki
Moderator - Tuning

16 Kwi 2025, 12:12

szybki napisał(a):W Toyocie która mu się podoba wymieniłem usterki bo trzeba to zrobić a w typach naszego miłoßnika marki tych usterek może być x100 i wspomniał coś ???!!!

A Ty coś wspomniałeś że doprowadzenie blacharki w Twoich propozycjach aut top 5 zgniluchów wyjdzie ileś tys €? Też nie no właśnie, bo nie ten znaczek.

Odradzasz audi bo tak, bo audi... a nie masz konkretnych argumentów na to.
Samochód nie składa się z silnika, a na zachodzie usługi wszystkie są drogie czy ktoś wymienia rozrząd czy lakieruje auto to wszystko jest droższe.
Mariuszekk
Nowicjusz

16 Kwi 2025, 12:29

Trevor napisał(a):Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę bo patrząc po wypowiedzi na poziomie 15 latka to widać że chyba nie, że to forum jest publiczne i jest właściciel, który za nie odpowiada.
A do tego są instytucje, które nadzorują publiczne fora, strony itd, jak dostanie właściciel karę ileś tys zł, to zobaczymy wtedy.
Bo ja to po prostu mogę zgłosić i tyle.

Z resztą rozmawiam już i ustalam żeby szybki stracił bezpowrotnie rangę...

Gość napisał Ci 'lecz się' na forum motoryzacyjnym (już kto ma rację to nieistotne) a ty to przeżywasz co najmniej jakby cie wyzywał od najgorszych albo pisał na priv groźby. Serio straszysz ludzi paragrafami i sądami o takie rzeczy? Zresztą wypowiadasz się jakbyś był na straży moralności i dobrych manier a sami pojechałeś że jestem dziecinny i zachowuje się jak 15 latek bo chciałem rozluźnić atmosferę. A co jak mnie to obraziło? Jakie masz prawo oceniać i deprecjonować moja wypowiedź? Hmm? :naughty: nie widzisz absurdu sytuacji?

Nie czaje podejścia szeryfa i straszrnia ludzi tysiącami kary bo wg nich gadasz glupoty..

Nie zapraszam do dyskusji
rupertpumpkin
Początkujący

16 Kwi 2025, 12:37

rupertpumpkin napisał(a):Gość napisał Ci 'lecz się' na forum motoryzacyjnym (już kto ma rację to nieistotne) a ty to przeżywasz co najmniej jakby cie wyzywał od najgorszych albo pisał na priv groźby. Serio straszysz ludzi paragrafami i sądami o takie rzeczy? Zresztą wypowiadasz się jakbyś był na straży moralności i dobrych manier a sami pojechałeś że jestem dziecinny i zachowuje się jak 15 latek bo chciałem rozluźnić atmosferę. A co jak mnie to obraziło? Jakie masz prawo oceniać i deprecjonować moja wypowiedź? Hmm? nie widzisz absurdu sytuacji?

Moja rada taka że jak jesteś od 2 dni na forum to nie wciągaj się w tematy o których niewiele wiesz.
Kolega wyżej notorycnie od jakiś 5 lat, jedzie po mnie, ubliża mi itd.
Notorycznie rozwala każy temat gdzie jest audi, VW
Każdy mój post wyśmiewa.
Zgadnij co by dostał przeciętny user gdyby tak robił? No właśnie zbanownie.
Cieszył byś się jakby Ci ktoś 10 razy w roku pisał że masz się leczyć psychicznie albo jesteś chory albo coś brałeś?
Cieszył byś się jakby ktoś robił z Ciebie pośmiewisko?
Przestań być adwokatem w sprawie o której nie masz pojęcia i nie baw się w prawnika jak niewiele o tym wiesz.
Trevor
Zaawansowany

16 Kwi 2025, 13:11

Trevor napisał(a):Moja rada taka że jak jesteś od 2 dni na forum to nie wciągaj się w tematy o których niewiele wiesz.

Hahah mocne słowa. Narzekasz że inni robią sobie osobiste wycieczki zamiast pisać merytorycznie a jak powiedziałem coś co ci się nie podoba to każesz mi się każesz się zamknąć bo mam za mało postów.
Btw forum czytam kilka lat i widziałem wiele dyskusji więc tu nie trafiłeś. To że nie dyskutuje w każdym temacie o legendzie 1.8t to nie znaczy że nie mogę się wypowiadać.

I nie robię za niczyjego adwokata, mogą się wszyscy kłócić w każdym temacie ale straszenie ludzi sądem i policja uważam za przesadę. Ty nie, i cię to nie bawi i spoko. Nie musisz marnować czasu na pokazanie że moje zdanie jest g...o warte.
rupertpumpkin
Początkujący

16 Kwi 2025, 18:33

Trevor napisał(a):Kolega wyżej notorycnie od jakiś 5 lat, jedzie po mnie, ubliża mi itd.

Chłopie kto Ci ubliża ? Tym sam sobie wystawiasz laurkę :

Dla Ciebie podsumowanie tematu:

Autor pyta o Audi 1,8 tfsi bo z przypadku ma takie przypasiło. Nic nie wie o motoryzacji.

Zadałem mu kilka pytań żeby łatwiej zdiagnozować jego potrzeby. Dostałem takie odpowiedzi:

Kogucik1234 napisał(a): myślę nad tym, żeby w przyszłości wrócić na stałe do polski, jednak na pewno nie w najbliższych kilku miesiącach)
Kogucik1234 napisał(a):Chcę po prostu jechać. To wszystko.
Kogucik1234 napisał(a):To znaczy, dla mnie samochód ma po prostu jeździć, ale i mieć jakiś komfort. Nie chcę wsiadać do starszego samochodu, gdzie są szyby na korbkę, etc. Dlatego szukam czegoś nowszego, co nie posiada wyposażenia premium,
Kogucik1234 napisał(a):Kolega ma dokładnie tę Toyote z 2008 i poleca. Sam nią jechałem raz i nie narzekałem (szukałem tej toyoty, ale nie znalazłem niczego w budżecie i w miarę blisko,

To mu napisałem o Ave :

szybki napisał(a):1) valvematic - źle przyspiesza i potrafi wywalić błąd ale nie obligatoryjnie. 2) skrzynia może wyć Ale to się zorientujesz po kilku kilometrach. 3) sprawdź działanie hamulca ręcznego bo jest elektryczny i pewnie się popsuje. Reszta to weryfikacja ogólna mechaniki i korozji (koniecznie). Ruda będzie na 100% tylko ciekawe ile.

I co mamy dalej ?

Szanowny Trevor osobie która
- nie zna się na autach
- nie mieszka w PL i płaci w Euro
-skazana na zagranicznych mechaników
-chcąca jechać z punktu A do B

proponuje:

Trevor napisał(a):Audi A4? Ok ale B7 1,8 turbo lub 2,0T/200 B8

Przecież to jest masakra. Jak to przeczytałby mechanik to by się nogą przeżegnał.

To jest profi opisanie propozycji dla człowieka który chce wsiadać i jechać w wygodnym aucie I NIC WIĘCEJ.

Trevor napisał(a):Cieszył byś się jakby Ci ktoś 10 razy w roku pisał że masz się leczyć psychicznie albo jesteś chory albo coś brałeś?

To teraz powiedz nam gdzie jest poziom bólu żebyś nie proponował ciągle gr.vw nawet tam gdzie ona pasuje jak pięść do nosa.

Co ciekawe inne osoby podobnie reagują i wiedzą że jak jesteś to żeby ktoś potrzebował Nissana Patrola do przeprawy to i tak polecisz Audi, będzie ktoś potrzebował kampera to polecisz Audi.

Więc nie pisz jak ktoś Cię niby obraża bo sam siebie obrażasz !!!!
szybki
Moderator - Tuning

16 Kwi 2025, 21:10

Kolega jest niesamowity, zamiast przeprosić i przestac pisać, to jeszcze idzie w zapartę i twierdzi ze przecież obraził ale dlatego że trzeba było bo Trevor to czy tamto napisał.
Niedługo to epitety w stylu k...i ch....polecą bo nie ten silnik ktoś polecił :lol:
Bezczelność maskaryczna :D
Mariuszekk
Nowicjusz

16 Kwi 2025, 21:28

Mariuszekk napisał(a):Kolega jest niesamowity, zamiast przeprosić i przestac pisać, to jeszcze idzie w zapartę i twierdzi ze przecież obraził ale dlatego że trzeba było bo Trevor to czy tamto napisał.

Nic nie idę w zaparte, piszemy o próbie wyrządzenia komuś szkody finansowej w imię ideologii.
szybki
Moderator - Tuning

16 Kwi 2025, 22:35

Jako że zostałem wywołany do tablicy, to co nieco pozwolę sobie napisać :mrgreen:

Na początku dziewczęta (dać już dane do pozwu?), proszę o spokój, bo ta dyskusja (choć to za dużo powiedziane) prowadzi do nikąd.

Trevor - prawda jest niestety taka, że w każdym temacie niemal na siłę dopasowujesz auto, które ma większe lub mniejsze wady, mimo że kompletnie nie pasuje ono do postawionej w temacie tezy, chyba na zasadzie "jakoś to będzie", albo "trzymaj się wypustu z parzystych dni tygodnia i trzeciej fazy księżyca". Gdybym się kompletnie nie znał na motoryzacji, to pewnie bym w to poszedł, problem jest tylko taki, że w razie wpadki to ja płacę, no bo jak pociągnąć do odpowiedzialności jakiś przypadkowy nick w internecie? Na to przychodzi szybki, który odkręca Twoją twórczość (przyznam, że w tym wątku podchodzi do tego dość emocjonalnie, ale trochę się nie dziwię, bo ileż można), a Ty bronisz swojego jak niepodległości. Pominę argument "zachowujesz się jak 15 latetk" w kierunku innego użytkownika, bo coś mi się wydaje, że miałby zastosowanie w Twoim przypadku, bo zawsze doradzasz na zasadzie ładne + ma turbo, to zrobisz chiptuning i będzie jeździć jak większy. No ale Ty nie płacisz za ew wpadki, więc co to szkodzi?
Czyiś argument "bo w Holandii się lepiej zarabia" z grubsza przemilczę, bo nie po to wyjeżdża się za granicę, żeby wszystko topić w aucie, które zawsze można kupić lepsze, niż kolejny poprawiony wypust TSI, który jest albo nie jest lepszy od poprzedniego.

Autor tematu napisał jasno - nie zna się, autem jeździ z pkt A do B, potrzebuje odpowiednika młotka (tylko takiego 5kg, bo często się przenosi). A4 B8 ani B7 nie spełniają tych wymagań, chociażby dlatego, że są ciasne. Polecanie ich w tym temacie to tak, jakby ktoś z budżetem 100zł do końca miesiąca miał iść na obiad do restauracji z gwiazdką Michelin, a nie do dyskontu po konserwy i kajzerki.

Zatem bany chętnie rozdam, ale osobom, które w tematach o kupnie roweru, polecają w zamian sedes z wahadłowca :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004