Nowe auto do 50k

30 Wrz 2007, 01:45

witam

jestem tu nowy :)

pewnie mnie potniecie za tego posta, no ale raz sie żyje ;)

planuje kupić auto, nowe i tylko nowe (na firmę wiec tylko taka opcja). cena do 50k (ale to juz max maksymalny), najlepiej 40-45k

oczekiwania:
silnik benzynowy - mało jeżdżę i diesel mi się nie zwróci
coś większego niż stary nissan micra (rocznik 1992) - dziewczyna stwierdziła że to ma być auto rodzinne :)
no i nie lubię fiatów - cokolwiek innego mile widziane :)

z góry bardzo dziękuję za odpowiedź

---edit---

automat też może być
miszol
Nowicjusz

30 Wrz 2007, 08:38

:shock: Może Dacia Logan w full wersji? Przestronna jest, wygodna i na Google znajdziesz prospekt. :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

30 Wrz 2007, 22:21

kardio napisał(a)::shock: Może Dacia Logan w full wersji? Przestronna jest, wygodna i na Google znajdziesz prospekt. :wink:

w sumie to ciekawe autko :)

a co sądzicie o chevrolecie aveo?
miszol
Nowicjusz

07 Paź 2007, 11:22

Dobre auto, tylko stosunkowo "nowe" na rynku i nie wiadomo jak się będzie zachowywał po kilku latach eksploatacji.
Lensky
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

07 Paź 2007, 13:31

:D Jak każde nowe auto na rynku, po kilku latach ekspolatacji. :wink: Nie należy zapominać, że jest ono oparte na podzespłach Clio...
fordon

10 Paź 2007, 13:37

po wysychaniu waszych rad i przejrzeniu kilku stron producentów zastanawiam się teraz między nissanami:

- Tiida
- NOTE

jakieś rady co do tych modeli?
miszol
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i20 1,0 T-GDi MT o mocy 100 KM
    Hyundai i20 posiada silnik benzynowy generujący równe 100 KM o pojemności jednego litra i tym samym umożliwia on sprint do "setki" w czasie 10,7 sekundy. Napęd przekazywany jest za pomocą manualnej skrzyni biegów ...
    Jak rozkodować radio w samochodzie Renault?
    Bardzo często podczas chwilowej utraty zasilania radio w samochodach marki Renault jak i Dacii będzie wymagało wpisania kodu do jego uruchomienia. Problem ten może się pojawić np. po chwilowym odłączeniu akumulatora bez podtrzymania ...

10 Paź 2007, 15:15

Ja brałbym Note , bo jest ładniejszy i popularniejszy.
Lensky
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

11 Paź 2007, 07:50

do 50 tys. kupisz też AstręII.... :)
limonka
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

11 Paź 2007, 13:19

limonka napisał(a):do 50 tys. kupisz też AstręII.... :)

fakt, zmieściłbym się w tej kwocie - auto niezłe, ciężki wybór... ale chyba jednak pozostanę przy nissanach, może z tej racji że od dwóch lat jeżdżę micra :)
miszol
Nowicjusz

11 Paź 2007, 13:56

:D miszol: Jaki cel miało założenie wątku, skoro w zasadzie wiedziałeś, że "Alway Nissan"? :roll:
fordon

11 Paź 2007, 22:55

fordon napisał(a)::D miszol: Jaki cel miało założenie wątku, skoro w zasadzie wiedziałeś, że "Alway Nissan"? :roll:

nie wiedziałem ze ma być nissan :) na początku chciałem aveo, później rio, ktoś później powiedział mi o nissanie i mi sie spodobały :)

wybieram się też do salonu obejrzeć logana, o którego istnieniu dowiedziałem się na tym forum.

sprawa jeszcze nie jest zamknięta.

jeżeli z góry założyłbym nissana nie robiłbym wam kłopotów z kolejnym wątkiem na forum

jeżeli ktoś uważa że ten wątek jest zbędny to można spokojnie go skasować/zamknąć

pozdrawiam :)
miszol
Nowicjusz

12 Paź 2007, 21:29

Do 50K masz duży wybór aut z klasy B.

Oto kilka z nich:

Chevrolet Aveo
Chevrolet Lacetti
Citroen C2
Citroen C3
Dacia Logan
Dacia Logan MCV
Fiat Panda
Fiat Punto
Fiat Linea
Ford Fiesta

itp:

Jeżeli chcesz wiedzieć więcej o jakimś samochodzie to pytaj:D:D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

12 Paź 2007, 21:48

A może byłbyś zainteresowany Seatem Cordobą? Ze średnim wyposażeniem powinna zmieścić się w tej kwocie.
Mi się to autko bardzo podoba, ładny, dynamiczny design i masywna sylwetka...
Adrian
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

13 Paź 2007, 11:38

-> Adrian: o seatach w ogóle nie myślałem - świetna cordoba :) ale żeby mieć dobrą wersję mysiałbym dać koło 55k

i tu mam właśnie pytanie: czy lepiej dać ~55k i kupić coś typu:
seat cordoba
nissan tiida
citroen c4

czy zaoszczędzić kilka tysięcy i kupić coś typu:
chevrolet aveo
chevrolet lacceti
dacia logan
kia ceed
hyundai accent

domyślam się że standard wykończenia droższego samochodu zawsze będzie wyższy. a samochody typu chevrolet, ria i hyundai kojarzą mi się z daewoo - tanie, ale czy solidne?
miszol
Nowicjusz

13 Paź 2007, 12:41

Ja wybierałbym coś z wyższych półek, lecz wtedy trzeba wydać troche więcej, ale to moje zdanie. Seat najbardziej mi odpowiada z segmentu B, tyle tylko że ta cena...
Napisałeś, że C4, ale za tą cene to chyba podstawowa wersja i silnik. I jest to w końcu już kompakt...
Adrian
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice