Nowe Grande Punto - kilka pytań.

06 Lut 2009, 19:37

Witam. Zakupiłem wczoraj czarnego Grande Punto. Wersja Energy, 1,4 77KM, przyciemniane lustra świateł i takie tam inne. Mam kilka pytań jednak odnośnie naklejek, które FIAT oferuje w swojej ofercie (wzory dostępne w katalogu ogólnym samochodu). Jako, że samochód już fabrycznie był taki obklejony *(nie powiem, do czarnego czerwone pasy, ładnie to wygląda) chciałem zapytać, bo mam pewne obawy co do wytrzymałości takich naklejek. Wiadomo - pod wpływem słońca lakier płowieje. Jak długo takie naklejki wytrzymają? Czy po 2-3 latach nie zaczną się łuszczyć, odchodzić, odpadać, odklejać? Bo niechałbym potem, żeby zostały po nich ślady w postaci ciemnych pasków względem całego nadwozia.

Druga sprawa tyczy sie aluminiowych nakładek na pedały. FIAT życzy sobie za taką uciechę 480zł (absurd :/) czy ktoś może montował jakiejś fajne zamienniki, które nie sprawiają problemów z montażem i są wytrzymałe i w miarę tanie? Ojciec ma takie w Bravo '07 już fabrycznie i nie powiem, wygląda to lepiej niż zwykłe gumy.

Trzy. Co zrobić w przypadku, gdy ogląda sie serie samochodów (czytaj kolory, bo wyposażenie i wersja taka sama), zapamiętuje sie pierwsze 3, widać w nich ze radio jest z MP3. Sprzedawca zapewnia ze wersja jest wersją, różnią sie tylko kolorem. No to decyduje sie na czarny, kredyt podpisany, wszytko załatwione, wsiadam do środka, już mam odjeżdżać ... po czym dowiaduje sie ze jednak ów wersje różnią sie jeszcze tym, ze radia są zwykle i z MP3 ... mnie dostało się zwykłe. Można sie jakoś odnieść? Zażądać zamiany czy coś takiego?

Czwarte i ostatnie - chlapacze bądź fartuchy błotne, jak kto woli. Jakie polecacie do Grande Punto? Oryginały czy jakiejś zamienniki? Bo nie powiem, samochód jest jakoś śmiesznie wyprofilowany ze koła trochę odstają poza błotniki i chlapią na cała karoserie

Z góry bede wdzięczny za pomoc w sprawach wyżej przeze mnie wymienionych ;) . Pozdrawiam!

--
dziddeek
dziddeek
Nowicjusz

07 Lut 2009, 03:54

Ad.3 Skoro sprzedawca mowil, ze roznia sie tylko kolorem, to ja bym sie klocil o radio z mp3...

na inne pytania nie potrafie odpowiedziec, ale widze, ze chyba nie jestes zadowolony z zakupu...
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

08 Lut 2009, 00:17

Nie prawda. Jestem zadowolony i to bardzo. Pozostałe pytania o niczym nie świadczą, to tylko ciekawość, aczkolwiek fakt - na radiu trochę się zawiodłem ale już trudno.
dziddeek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Folia do oklejania samochodu. Czy naprawdę jest skuteczna?
    Każdy właściciel samochodu chcę przedłużyć okres cieszenia się nowym i pięknym autem tak długo, jak to możliwe, dlatego stara się chronić go przed uszkodzeniami. W tym celu robi przeglądy techniczne, stosuje drogie oleje ...
    Model studyjny BMW Gina Light 2008
    BMW Group Design przedstawiło model studyjny BMW Gina Light w odpowiedzi na debatę dotyczącą cech, które ukształtują motoryzacyjny krajobraz jutra. Pojazd zbudowany jako projekt doświadczalny prezentuje wizję przyszłości ...