Nowy czy używany?

27 Paź 2007, 10:52

Mam pytanie chciałbym w przyszlości kupic samochód. Ale nie wiem czy ma być nowy czy uzywany. Potrzebuje pomocy w tym temacie. Jaki ma to byc za samochód. Mam 24 lata i w maju biore ślub. Mamy dwa psy, więc myśle, że może jakieś kombi. Bardzo podoba mi się Ford Focus. Ale czekam na wasze opinie. Prosze o pomoc.
michal_naj
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

20 Lis 2007, 23:44

Witam:)

no wiesz to zależy ile masz kaski:)

Jak podałeś Focusa to chodzi Ci o samochody tej klasy??

Co do Focusa:

Bardzo dobry samochód. Chyba nie bez powodu wygrał klasyfikację bezawaryjności przed japończykami. Klimatyzacja, ABS, 4 poduszki - bez full wypasu, ale doskonały samochód do jeżdżenia - miło jest wsiąść do samochodu i wiedzieć, że zajedziemy do celu.
Bagaznik 515 l bajeczny
Spalanie OK.
Przyspieszenie i elastycznosc OK. ( 5 bieg tylko dla wyciszenia, 3 i 4 rewelacja).
Doskonałe autko za niewielkie pieniądze dla człowieka prowadzącego działalność gospodarczą jak i dla dużej rodziny.

Powiedz dokładnie o co Ci chodzi to Ci pomogę:)

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

20 Lis 2007, 23:51

To ja z pominięciem opinii o aucie, lepiej na początku kup używany niż wydać ogromne sumy na nowe auto, planujesz ślub więc kasa sie przyda, poszukaj czegoś do 10 - 15 tyś zł. Lepiej wczuć sie w prowadzenie auta używanego i na nim doskonalić umiejętności niż porysować albo uszkodzić nowe , zbierzesz kasę i za rok lub 2 kupisz sobie samochód.

Pozdrawiam
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

24 Lis 2007, 00:41

Dokładnie szukam sporego auta najlepiej kombi dla dużego psa. Żebym nie musiał zbyt wiele do nigo dokładać i żeby jeździł fajnie. Musi się podobać mojej Pani. Dlatego skłaniam się na Focusa. Chociaż znajomy kupił używaną Nubire w kombiaku i nie powiem całkiem całkiem. Zobaczymy jak będzie się spisywać. Ale robi wrażenie.
michal_naj
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

24 Lis 2007, 18:38

Jak ma się podobać twej pani to kup Renault Laguna 1,9 w kombi, będzie wilk syty i owca cała. Laguny pierwszej generacji można tanio kupić w niezłym wyposażeniu, Laguna II już niestety droche droższa.
Jacek
jaceknie
Początkujący

Miejscowość: Nowy Dwór Maz.

24 Lis 2007, 18:57

jaceknie napisał(a):Jak ma się podobać twej pani to kup Renault Laguna 1,9 w kombi, będzie wilk syty i owca cała. Laguny pierwszej generacji można tanio kupić w niezłym wyposażeniu, Laguna II już niestety droche droższa.
tak Laguna to dobry wybór:) miałem taką pierwszej generacji ale z silnikiem 1,6 i dobrze się sprawowała:)
lepiej narazie kup coś tańszego i dołuż na weselo no bo wiesz wesele masz tylko jedno ( podobno ), a samochodów kilka:)

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrobaczka do szyb samochodowych
    Skrobaczka do szyb to narzędzie niezbędne dla każdego kierowcy, który zimą, podczas mrozów parkuje swoje auto na zewnątrz. Przydatna jest także zmiotka, a dla mniej cierpliwych odmrażacz lub mata antyszronowa ...
    Nowy model Hyundai Santa Fe
    Całkowicie Nowy Hyundai Santa Fe reprezentujący segment D-SUV trafił właśnie do polskich salonów. Nowa generacja tego eleganckiego samochodu oznacza dla Klienta odważny design, maksymalny komfort, wysoką jakość wykonania ...

24 Lis 2007, 22:08

Focus jest mały jak masz 2 psy my mamy beagla i jak jedziemy na wystawe a pies w transporterze to troche ciasno transporter zajmuje cały bagarznik prawie zmieszcza sie moze 2 reklamowki .
Patriota
Nowicjusz