REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Pod maską...baroczewski napisał(a):Pod maska znalazłem ten kod X16XEL .
W większości czy tez prawie w kazdym sklepie musisz wtedy podac pojemnośc i moc silnika...baroczewski napisał(a):Planuję kupić rozrząd do astry g rok 1999
W większości czy tez prawie w kazdym sklepie musisz wtedy podac pojemnośc i moc silnika...
To jest raczej normalne.W wiekszości jednak zyczą sobie nr.vin.danego samochodu.W chwili obecnej nie wiemy czy ten samochód jest juz zarejestrowany w PL czy tez dopiero sprowadzony.bonifacy napisał(a): Nie dziwię się że sprzedawca chce numer silnika.
To raczej potwierdza ze dopiero sprowadzony.Mysle ze najlepszym wyjściem jest odwiedzenie SKP a tam diagnosta powinien bez problemu odczytac nr.silnika i podac jego parametry z katalogu...baroczewski napisał(a):Auto z niemiec ,
Ja zaś myślę że najlepszym rozwiązaniem w przypadkach wątpliwych jest wymontować części przeznaczone do wymiany , zabrać ze sobą i odwiedzić pobliski sklep czy hurtownię. Namacalnie porównać z oferowanym towarem i zakupić identyczne części. Chłopcy w zaprzyjażnionej hurtowni śmieją się ze mnie że przyjeżdzam z wiaderkiem części , ale mówią że w odróżnieniu do innych nie bywam tam dwa razy bo coś nie pasuje.Mysle ze najlepszym wyjściem jest odwiedzenie SKP a tam diagnosta powinien bez problemu odczytac nr.silnika
To też nie zapewnia sukcesu. W zeszłym tygodniu zamawiałem napinacz paska wielorowkowego do Explorera. Wybrałem z aukcji po zdjęciach to co wymontowałem. Podczas rozmowy telefonicznej zostałem poproszony o VIN i zaoferowano mi co innego z zapewnieniem że musi pasować. Jednak po przedstawieniu mailowo zdjęć elementu dostałem odpowiedż , cytuję -,, do Pana samochodu faktycznie pasować będzie ten za 160.W wiekszości jednak zyczą sobie nr.vin.danego samochodu.