Ocena auta czy warto ?

26 Gru 2020, 13:31

WItam prosze o ocene auta czy warto go kupic ? Co sadzicie o tym egzemplarzu?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy w ogole warto pchac siew silnik 1.2 ? potzrebuje auta w miare szybko ale nie chce pasc na mine, cena nie wiem czy za niska czy nei bo bardzo roznie sie cenai auta z podobnym rocznikiem i przebiegiem, te niby do tej nizszej nalezy stad moje obawy. No i moze lepiej szukac 1.4 tylko tak malo ich jest ze na ostatnie kilk miesiecy to godnych uwagi bylo 3 moze 4 i bardzo daleko ode mnie.

Mialem jescze na mysli corse D chyba ze jakies inne propozycje aut macie ?, ogoleni budzet 20 tys na samo auto mam i nawet moglbym zwiekszyc gdyby sie cos wyjatkowego trafilo, ale jak dalo byrade taniej to milo jak by kasa zostala jakas, wieksosc aut jest sprowdzanych nie zawsez pewne jak ogladadlem. a to z linku polski salon jedne wlasciciel moze zadbany faktyczmie bedzie i posluzy jeszcze hm.

I drugie autko do oceny wiem ze przedzial duzy ale tak z ciekawosci co powiecie bo jakos cena to wydaje mi sie niska jak za taki model
no i jak mowilem daleko odemnie dosc jest az 400km nie wiem czy warto pokonywac taka trase po kupno auta
matinek
Początkujący

Auto: nie mam

27 Gru 2020, 16:32

Ogłoszenia Fiesty już nie ma ale Corsa ciekawie wyposażona i jeżeli by była w dobrym stanie jak opisane to warto by było się nią zainteresować.
matinek napisał(a):daleko odemnie dosc jest az 400km nie wiem czy warto pokonywac taka trase po kupno auta
Ja byś miał je sprawdzone i było by ok to moim zdaniem warto bo jest ono tańsze trochę od średniej rynkowej. Jak nie chcesz jechać to zawsze takie sprawdzeni można komuś zlecić i otrzymać raport :)

matinek napisał(a):ogoleni budzet 20 tys na samo auto mam i nawet moglbym zwiekszyc gdyby sie cos wyjatkowego trafilo,
Ten budżet za mały na tą Corsę, pamiętaj że trzeba zawsze jeszcze mieć jakąś kasę na pakiet startowy bo sam koszt zakupu to nie wszystko :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Gru 2020, 17:30

No ktos mnie ubiegl normalnie kto bypomyslal zeby w swieta kupowac auto, masakra. Nie mialem mozliwosci pojechac a tym bardziej kogos do pomocy przeciez to swieta ale coz.

Wiem ze maly ale pisalem moglbym zwiekszyc, no pakiet startowy ale jezeli auto przeszlo przeglad i ktos wymienial wszystko co w pakicie startowym to chyba bez sensu ponownie to robic nie ??
matinek
Początkujący

27 Gru 2020, 22:14

Wymiana części zapłonu (swoją drogą kogoś srogo poniosło, albo miał Saaba, bo mógł wymienić o najwyżej cewki, a nie kasetę), czy drobiazgów w zawieszeniu to nie pakiet startowy :ok: chodzi o wszelkie filtry, olej, sprawdzenie i ew serwis klimy + to, co wyjdzie na stacji
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Gru 2020, 22:21

mike napisał(a):mógł wymienić o najwyżej cewki, a nie kasetę)
tu jest zintegrowane 4 więc tak jakby kaseta (zestaw cewek) nazw jest kilka
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Gru 2020, 22:56

matinek napisał(a):No ktos mnie ubiegl normalnie kto bypomyslal zeby w swieta kupowac auto

wątpię...
albo sprzedane już dużo wcześniej ...a ogłoszenie wisiało dla reklamy
albo ogłoszenie się skończyło (wyszła ważność)
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na suwak to będzie obowiązek, a nie zalecenie!
    Zauważyłem, że rząd planuje kolejną poprawkę w przepisach regulujących jazdę na suwak. Obecnie widząc taki znak jest to jedynie zalecenie którego powinni trzymać się kierowcy. Ma to się zmienić na obowiązek i wtedy ...

27 Gru 2020, 22:59

no nie wiem przegladalem ogloszenia caly czas nawet w swieta bylo to nowe ogloszenie wpadlo i pisalem do factea kiedy mozna by sie umowic na ogldziny nie dzwonilem bo swieta wiadomo , male pytanka sms byly i pozniej dostalem sms ze nieaktualne i zniknelo wiec nie wiem moze jakos handlarz poprostu ktory nie swietowal ;D
matinek
Początkujący

27 Gru 2020, 23:01

no to przegladam dalej te ogloszenia i tak jakos bardziej mi ford sie podoba nic corsa niestety tylko same fordy 1.2 sa a 1.4 to szukac i szukac mizna :(
matinek
Początkujący

27 Gru 2020, 23:14

mike gdzie ty tam wyczytales o wymianie czesci zaplonu bo nic takiego w ogloszeniu nie widze ?
matinek
Początkujący

28 Gru 2020, 10:44

matinek napisał(a):mike gdzie ty tam wyczytales o wymianie czesci zaplonu bo nic takiego w ogloszeniu nie widze ?

ostatnio wymieniona kaseta zapłonowa

Odpowiadaj w jednym poście, a jeśli coś Ci się przypomni - edytuj poprzedni (ikonka ołówka i kartki)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Gru 2020, 18:27

Ok bede edytowal, dobra pomylily mi sie auta bo wrzucilem link do jednej corsy a znalazlem jeszce inna i tam nic nie ma takiego.

Z ta mi sie pomylilo troche przekrzacza sporo moj budzet ale moze warta sam nie wiem czy ktos z cena nie przesadzil moze.
[link do oferty na Olx wygasł]
matinek
Początkujący

05 Sty 2021, 00:17

Witan wrzucam kilka ropozycji do oceny bede wdzieczny za opinie i porady.:)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Jak macie inne propozycje slucham, w moim regionie strasznie maly wybor wiekszosc bardzo daleko.
matinek
Początkujący

05 Sty 2021, 22:45

Nikt sie nie znajdzie kto cos powie o tych ogloszeniach ? :)
matinek
Początkujący

12 Mar 2021, 02:10

Co sadzicie o tym aucie ?
[link do oferty na Olx wygasł]
matinek
Początkujący

15 Mar 2021, 02:32

Ktos cos sie wypowie ? :unsure:
matinek