arciasty napisał(a):Co to oznacza że padły?
zacisk się rozsypał ,podobno przyrdzewiał...
arciasty napisał(a):Skoro miałeś robione hamulce to nie ma czegoś takiego jak nieużywanie w pełni ręcznego.
też tak uważam - swego czasu znajomy mechanik mi robił to wręcz zachęcał żeby jak najwięcej korzystać , a ten u którego dzisiaj robiłem zaznaczył żeby nie zostawiać na ręcznym nawet latem na dłużej jak jeden dzień ?
arciasty napisał(a): Jeżeli auto stało nawet długo to możliwe że na tarczach powstał nalot rdzy i po ruszeniu bardziej zużywa klocki i zmniejsz siłę hamowania.
całkiem możliwe że tak było - bo nawet czasem miałem wrażenie że coś tam trze ale skoro robiłem niedawno hamulce to sądziłem że tak powinno być,jednak nie.
arciasty napisał(a):Może zaciski dobrze nie odbijały po zaciągnięciu ręcznego i klocki cały czas podczas jazdy trzymały tarcze co doprowadziło do ich przegrzania./
i się rozypał zacisk i bodajrze tarcza - mechanior twierdzi że się zapiekło od zbytniego przestoju.
Dzięki z góry .... mam nadzieję że teraz będzie oki ... rachunek wziełem dla wszystkiego na życzenie bo jakoś fachowcy nie proponują raczej ...
Pozdrawiam