Odpalanie - Honda Civic 92r, D15B2

15 Cze 2008, 00:18

Witam Serdecznie, Szukam po wszystkich forach motoryzacyjnych w celu pomocy trafiłem tu i też prosze o Pomoc :) Otóż:

Mama takie problem, Jade autkiem sobie gdzies tam i gdy silnik się rozgrzeje do normalnej temperatury i jade na Stacje itp, czy gdziekolwiek, Zgasze Silnik to potem Nie moge Odpalić :( Musze czekać około 15 minut zeby zapaliło spowrotem :( Niektórzy mówili że to Przekaźnik Pompy paliwa do przelutowania - wiec go przelutowałem i dalej nie pomaga :( oddałem auto do mechanika, naciagnał apsek rozrządu + wyregulował Zawory, Kupiłem nowe kable + Świece i dalej nie odpala lecz tylko gdy Auto jest zgaszone na Ciepłym Silniku :(

Bardzo prosze znawców o pomoc bo beda mi tak każdą cześc pokolei Wymieniać i Niedługo zapłace tyle że moge sobie nowy silnik kupić...

z góry dziekuje. :) pozdrawiam.
Warson
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec
  • 15 Cze 2008, 09:16

Pozostaje jeszcze sprawdzić czujnik temp. silnika,ten od sterownika.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

15 Cze 2008, 12:31

myslisz ze to mialo by znaczenie w odpalaniu, a temperature mam w normie na wskaźniku.
    Warson
    Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

15 Cze 2008, 21:24

Nie chodzi o czujnik od wskaźnika na desce rozdzielczej.Sterownik ma osobny czujnik.Może być tak,że jest padnięty w ten sposób,że do sterownika wysyła temp. np. 20 stopni.Jak sil nik jest zimny,to jest ok,włacza się ssanie i uruchamia się go elegancko.Ale jak silnik jest ciepły,a czujnik nadal podaje do sterownika,że temp. wynosi 20 stopni,to sterownik nadal włącza ssanie i silnik jest zalewany.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000