Honda Civic 92r. 1,5 16v

25 Sty 2009, 23:42

Witam, mam problem z powyższą Hondą. Po odpaleniu kiedy już się rozgrzeje włącza się tryb awaryjny i silnik nie osiąga obrotów większych niż 3500/min. Wszystkiemu towarzyszy kontrolka check engine. Nie bardzo wiem co moze byc uszkodzone bo ogólnie praca silnika jest bardzo ładna. Może jakiś czujnik?
Ostatnio edytowany przez evilman, 25 Kwi 2010, 22:47, edytowano w sumie 1 raz
evilman
Nowicjusz

• 26 Sty 2009, 00:45

Cześć, miałam podobny problem z Meganą 94r. Pojechałam z tym do elektryka i okazało sie że przewody silniczka biegu jałowego są zamoknięte, po wyszuszeniu wszystko wróciło do normy, popatrz u Siebie na kable może gdzieś dostaje sie woda.

Pozdrawiam
    Jessika.69
    Nowicjusz

Miejscowość: Dębno

26 Sty 2009, 15:05

Czesc. Dzisiaj podmieniłem aparat zapłonowy w moim cudeńku i okazalo sie ze w nim tkwi przyczyna. Bedę szukał nowego.
    evilman
    Nowicjusz

21 Kwi 2010, 19:20

u mnie jest to samo i tez nie wiem co zrobic
    bielik1987b
    Nowicjusz

Miejscowość: brzeg

22 Kwi 2010, 20:11

Moim zdaniem trochę bezsensowne jest wymienianie części i tracenie czasu, diagnostyka komputerowa silnika koszt ok 40zł i wszystko powinno się wyjaśnić.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001

22 Kwi 2010, 21:52

do civica Vg lub VIg do 98r można podpinać komputer do woli. musisz zrobić samodiagnostykę poprzez zworkę. uzyskasz w ten sposób za pomocą sygnałów z lampki check engine kod błędu i wtedy znajdziesz przyczyny usterki.
    garret
    Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczne taksówki elektryczne Nissan LEAF w Zurychu
      Po Amsterdamie, Nowym Jorku, Tokio, Meksyku i Sao Paulo także Zurych będzie dysponował flotą stuprocentowo elektrycznych taksówek Nissan LEAF oferujących przewozy w największym mieście Szwajcarii. Elektryczne taksówki ...
      Czy obwodnice miast powinny być płatne?
      Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.

25 Kwi 2010, 12:54

a jak sie robi ta samo diagnostyke
    bielik1987b
    Nowicjusz

Miejscowość: brzeg